BİY

12 Eylül 2010 Pazar

Young Boys vol.2


Dün akşam Kayseri'deki Fenerbahçe'nin 2. young Boys maçındakinden hiçbir farkı yoktu. Hatta daha kötüydü zira o maçta Fenerbahçe birkaç adet pozisyon üretmeyi başarabilmişti. Fakat dün Stoch'un markajda kalması Alex'in yine olmaması Mehmet Topuz'un topu her aldığında işleri yüzüne gözüne bulaştırması Emre'nin isabetsiz pasları ve Cristian'ın her zamanki gibi sahada olmaması Fenerbahçe'yi kilitledi. Yine savunmadan topla çıkmaya çalışırken yapılan bir dünya lüzumsuz hazırlık pası oynanan aheste futbol ve buna bağlı olarak Kayserispor'un iyi kapanması da eklenince iş ancak Suleyman Hamido'nun ve Kayserispor savunmasının yapacağı basit hatalara kaldı. Fenerbahçeli futbolcuların bırakın pres yapmaya yürümeye halleri olmadığı için de onları hataya zorlayacak bir durum oluşmadı.

Kayserispor ise futbolun doğrusunu oynadı. Akıllık edip Fenerbahçe'nin hata yapmasını beklediler. Bekledikleri hatayı ise maçtan önce Aykut Kocaman zaten yapmıştı. Yedekler arasında iki tane forvet oyuncusu alıp bir tane stoper almayınca ön liberoluğundan bile pek hayır görmediğimiz Selçuk Şahin Yobo sakatlanınca stopere geçmek durumunda kaldı. İlk golde de yaptığı hata stoper oynamayı bilmemesinin açık bir örneğiydi. Ardından ne olduğunu anlamadan 2. gol geldi dahası Volkan yaptığı iki kurtarışla farkı önledi ve maçı Kayserispor hakkıyla kazandı.

Bilica'yı hiç sevmiyorum ama Yobo'yla forma rekabetine girmişken bana göre onun oynaması gerekirdi. Zaten takımdan kesik yemesi gereken biri varsa o da boşu boşuna yabancı kontenjanını işgal eden Cristian. Ayrıca Aykut Kocaman'ın "Biz maçın skorunu değiştirecek adamı kadroya alırız." lafı da çok saçma. Yedek oyuncular belirlenirken sakatlıklar nasıl gözönünde bulundurulmaz? Böyle bir mantık mı var?

Neyse ya! Kim takar Fenerbahçe'yi Allah aşkına? 12 Dev Adam altına yürüyor. Bu akşam ABD karşısında başarılar. Allah yardımcınız olsun.

Hiç yorum yok: