BİY

15 Eylül 2010 Çarşamba

Sadece Tecrübesizlik mi?


Bursaspor ilk defa çıktığı Şampiyonlar Ligi arenasına kendi sahasında aldığı 4-0'lık Valencia mağlubiyetiyle başladı. Genel olarak Bursaspor'un bu sonucu alması tecrübesizliğe bağlanıyor ama asıl sorun bana göre futbolumuzun ve ligimizin ne durumda olduğuyla alakalı.

Mesela Twente takımını ele alalım. Bursaspor ile Twente arasında çok ciddi bir benzerlik var. Onlar da tıpkı Bursaspor gibi ilk şampiyonluklarını geçen sene kazandılar. Bir önceki sezonu 2. bitirip biraz daha fazla Avrupa tecrübesi kazanmışlardı ama Twente'yi Inter gibi kabul edersek Bursaspor'a da Valencia diyebiliriz. Ama o Hollanda ligi 3.sü Twente Şampiyonlar Ligi şampiyonu Inter ile 2-2 berabere kalabiliyorken ligimizin kayıpsız lideri Bursaspor mali sıkıntılar nedeniyle önemli oyuncuları satmış olan Valencia'dan 4 gol yiyor. Yine geçen sene ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılmış olan Wolfsburg da çifte kupalı şampiyonumuz Beşiktaş'ı gelip İstanbul'da 3-0 yenebiliyor. Yine ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılan Cluj da deplasmanda Roma'yı yenmişti. Geçen sene Barcelona'ya yenilmeyen hatta deplasmanda kazanan Rubin Kazan'ı unutmamak lazım.

Bu sezona dönecek olursak lige şampiyonluk parolasıyla giren ve sözüm ona Avrupa'da başarı hedefleyen Fenerbahçe ve Galatasaray son derece sıradan takımlara elenip Eylül'ü bile göremeden Avrupa'ya veda ettiler. Beşiktaş bile Victoria Plzen'i eksik kalınca yenebildi. İşte 321 milyon USD'lik ligin durumu budur. Senin ligde sadece bir gol yemiş puan kaybetmemiş takımın Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahasında 4 yiyor.

Dün akşamki maça gelecek olursak Ertuğrul Sağlam orta sahayı kalabalık tutup kafa kafaya oynanacak bir maç düşündü ve duran toplardan atılacak bir golle maçı kazanabilmeyi amaçladı. Ama Tino Costa bütün hesapları alt üst etti. Önce mükemmel bir gol attı. Sonra harika bir frikik sonucu dönen topu Aduriz tamamladı Ertuğrul Sağlam'ın planları alt üst oldu. Sercan ve Turgay'ın oyuna girmesiyle Bursaspor biraz hareketlendi ama yenilen saçmasapan bir gol Bursaspor'u bitirdi. Soldado da 4. golle işi bitirdi.

Bursaspor 2 hafta sonra Glasgow'a gidecek. O maçtan puan alınamadığı takdirde Bursaspor'u çok daha zor geçmesi muhtemel Manchester Utd. deplasmanı bekliyor. MANU Valencia deplasmanında puan kaybederse Bursa'nın Manchester karşısında işi çok daha zorlaşacak.

2 yorum:

Seçkin Deniz dedi ki...

Tabii ki tecrübesizliğin büyük etken olduğu gerçek. Malesef Manu karşısında Valencia'dan daha da vahim sonuç alacaklar gibi geliyor.

Anneanne usulü notebook testi

KezMaN dedi ki...

valencia topa sahip olmayı seven ilerdekı tum futbolcuları tamamen hareketlı bı takım ve ben cok begendım manu karsısında bence bursa hezımet yasamıcaktır dıye dusunuyorum sercan biraz gol vurusunda ıyı olursa bence bı beraberlık alabılır ..