BİY

30 Eylül 2010 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 2.Hafta


Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta maçları bir rekora sahne oldu ve hakemler 13 kez penaltı noktasına giderek bir ilke imza attılar. Penaltıların çoğu doğru kararlardı.

A Grubu'nda Inter-Werder Bremen maçında Eto'o şov vardı. 3 gol 1 asistlik performansıyla takımını farklı galibiyete taşıdı. Inter bu skorla liderliği bırakmayacağının sinyallerini vermiş oldu. Gruptaki diğer maça ise van der Vaart damga vurdu. Önce penaltı kaçırdı, sonra gol attı en son da kırmızı kart görerek hayatı boyunca unutamayacağı bir maç oynadı. 3. ve 4. haftalarda Inter Tottenham'la Werder Bremen ise Twente ile oynayacak. Görünen o ki Inter'in ardından gruptan çıkacak takımı 5.hafta oynanacak Tottenham-Werder Bremen maçı belirleyecek.

B Grubu'nda Lyon kendi liginde küme düşme hattında olsa da Şampiyonlar Ligi'nde 2'de 2 yapmayı başardı. Hapoel'i deplasmanda yenip yollarına devam ettiler. Yine kendi liginde küme düşme hattında olan başka bir takım olan Schalke de Benfica karşısında toparlanma sinyalleri verdi. Özetlerden anladığımız kadarıyla maçın baştan sona hakimi olan Schalke 2-0 gibi net bir skorla kazanarak gruptan çıkma konusunda ciddi bir avantaj elde etmiş oldu. Schalke'nin bundan sonraki maçları Hapoel'le olduğu için de 9 puana ulaşmaları muhtemel gözüküyor.

C Grubu'nda Bursaspor'un gücü Rangers'ı yenmeye yetmezken Manchester Utd. kendi sahasında aldığı Rangers beraberliğini deplasmanda Valencia'yı Hernandez'in golüyle yenerek telafi etmeyi başardı. Manchester önce kendi sahasında sonra deplasmanda Bursaspor'la oynayacak. Bu galibiyet en azından Bursa'daki maçta Bursaspor'u biraz daha rahatlatacaktır.

D Grubu'nda Barcelona Rubin Kazan'ı yine yenemedi. Aslında Barcelona geçen seneki kadar çaresiz kalmadı Rubin karşısında. Ancak kaleci Rhyzhkov'un başarılı oyunu Barcelona'yı bir puana mahkum etti. Öte yandan Kopenhag fırtınası da devam ediyor. Panathinaikos'u deplasmanda yenmeyi başardılar liderliğe yükseldiler ve gruptan çıkmak için ciddi bir avantaj elde ettiler. Şimdi iki maç arka arkaya Barcelona'yla oynayacaklar ama bu maçlarda alacakları sonuçlar ne olursa olsun 4. maçlar sonunda 2. kalacaklarını düşünüyorum. Bu gruptaki kilit maç Kazan'da oynayacakları Rubin maçı olacaktır. Ordan alacakları bir beraberlik gruptan çıkmak için yetebilir.

E Grubu'nda yine kendi liginde zor günler geçiren iki takım da galibiyete ulaşmayı başardı. Bayern Basel karşısında ilk yarıda zorlansa da 2. yarıda Scweinsteiger'in golleriyle 2-1 kazandı. Roma ise liginde zor günler geçiren başka bir takım. Inter'i son dakikada yenmeyi başardılar. Cluj'u da geçerek almaları gereken bir galibiyet elde ettiler. Tabi Cluj'lu Traore'nin müsait pozisyonda pas vermeyip şut çekmesi de Roma'nın işine geldi. Yoksa bir dejavu da yaşanabilirdi. Bundan sonra Bayern Cluj'la Roma ise Basel'le iki maç oynayacaklar. Bayern ve Roma'nın el ele çıkacaklarını düşünüyorum.

F Grubu'nda Chelsea yoluna kayıpsız devam ederken Spartak Moskova da aynı şekilde ilerliyor. Chelsea Marsilya'yı 2-0'la geçti Spartak Moskova da Zilina'yı 3-0 yendi. Spartak Moskova'nın gruptan çıkmak için ciddi şansı var. Chelsea maçlarını kaybetseler bile diğer 2 maçta alacakları 4 puan işlerini görecektir. Marsilya'nın gruptan çıkması ise deplasmanda alacakları Spartak Moskova galibiyetine bağlı.

G Grubu turnuvanın ölüm grubu oldu. 2. torbanın ve 4. torbanın en güçlü takımları bu grupta buluştu. Real Madrid ve Auxerre'e Milan ve Ajax eklenince işler içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ancak yine de Real Madrid ve Milan bu gurptan çıkacaklar gibi gözüküyor. Bu hafta ise Real Madrid Auxerre'i yenerek liderliği aldı. Milan ise Ajax deplasmanından bir puanla dönmeyi bildi. Bundan sonra Real Madrid ile Milan Auxerre ile de Ajax karşılaşacaklar. Liderlik için Real Madrid ve Milan 3.lük için ise Ajax ile Auxerre mücadeleye devam edecektir.

H Grubu'nda Arsenal Partizan'ı yenerek yoluna kayıpsız devam etti. Shakhtar da Braga'yı 3-0 yendi. Tabi Braga'nın ilk yarıda önemli fırsatlardan yararlanamamasın cezasını Luiz Adriano kesti. Bundan sonra Arsenal ile Shakhtar Braga ile de Partizan oynayacak. Arsenal ve Shakhtar liderlik Braga ile Partizan 3.lük mücadelesi yapacaktır.

Son olarak Rubin Kazan Barcelona maçını yöneten Cüneyt Çakır'dan bahsedelim. Cüneyt Çakır'ın bu sene Şampiyonlar Ligi'nde maç yöneteceğini biliyorduk. Ancak ben ilk önce biraz daha kıytırık bir maç verirler diye düşünüyordum. Oysa UEFA Barcelona'nın maçını verdi. Maçtaki performansı da iyiydi açıkçası. Bence iki penaltı kararı da doğruydu. Zaten ikisi de benzer pozisyondu ve benzer iki pozisyonda aynı kararı verdi. Yani standardı tutturdu. Onun dışında iki takıma da eşit mesafede durmayı da başardı. Kısacası başarılı bir yönetim gösterdi. Daha yeni elit kategoriye yükseldi ve Top Class'a yükselmesi için oradaki hakemlerden bir kaç tanesinin emekli olması gerekiyor. Böyle devam ederse 2012'de olmasa bile en geç 2016'da Avrupa Futbol Şampiyonası'nda maç yönetecektir. 2014 Dünya Kupası'nı da unutmamak lazım.

Hiç yorum yok: