BİY

10 Mart 2011 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 2.Tur 2/1 Çarşamba Maçları


Dün akşam oynanan Tottenham-Milan ve Schalke-Valencia maçları ile birlikte Şampiyonlar Ligi'nde 2 takım daha çeyrek finale yükseldiler.

Tottenham doğrusunu söylemek gerekirse 180 dakika savunma yaparak Milan'ı elemeyi başardı. İlk maçı deplasmanda oynadıklarından yenilmeden eve dönmeyi planlamışlardı. Kontra ataktan buldukları golle galip fazlasını yaptılar. Bu maçta da Tottenham fazla risk almadan 3-4 kişiden fazla adamla hücum etmedi. Kendi yarı sahalarına çekilip Milan'ı beklediler. Milan ise ilk maçta aşamadığı Tottenham savunmasını yine aşamadı. Gomes iki pozisyon hariç mükemmel oynadı. Tottenham savunması da Ibrahimovic'i bitirdi.

Bu maçta Milan'ın ihtiyacı olan aslında formda bir Ronaldinho'ydu. Ya da oynama izni olsa Cassano olabilirdi. Yine Pirlo'nun yokluğu da Milan'da fazlasıyla hissedildi. Seedorf kilidi açacak oyuncu olamazdı olamadı da. Sonuçta maç 0-0 sona erdi ve Tottenham ilk defa katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kaldı.

Diğer maçta ise Schalke Valenica'yı 3-1 yenerek bir diğer çeyrek finalist oldu. Şimdiye kadarki çeyrek finalistler arasında Schalke burada olmasını hiç ummadığım bir takımdı. Tottenham ve Shakhtar gruplarda oynadıkları futbolla buralara gelebileceklerinin işaretini vermişlerdi. Fakat aynı şeyleri Schalke için söylemek mümkün değil. Tabi buraya kadar gelmelerinde kuranın da etkisi var. Şampiyonlar Ligi'nin bu seneki en zayıf grubuna düştüler orayı bir şekilde lider bitirmeyi başardılar. Dün akşamki maçta da Valencia'nın çok net pozisyonlardan yararlanamadığını belirtelim. Maçın sonucunu da kalecilerin performansları belirlemiş. Neuer çok net pozisyonları kurtarırken Guaita adeta döküldü. Bir de Schalke'nin ilk golünde çalınan faul de bana göre yanlıştı. Bu maçta Mehmet Topal Valencia'nın golünün asistini yapmış olması bizim açımızdan sevindirci. Yalnız Mehmet Topal'ın asistine orta demek doğru olmaz. Resmen takım arkadaşının kafasına nişan almış. Sonuç olarak top Valencia'yı sevmemiş. Bir anlamda Gary Lineker'i haklı çıkaran bir maç olmuş.

Böylece 4 çeyrek finalist bu hafta belli oldu. Geriye kalan 4'ü de haftaya belli olacak. 18 Mart'ta yapılacak kura çekimiyle takımların Wembley yolunda hangi duraklara uğrayacakları belli olacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

http://vadiizle.blogspot.com/
adresinden kurtlar vadisi pusu bölümlerini problemsiz bir şekilde izleyebilirsiniz.
ilgilenen arkadaşlara duyurulur