BİY

16 Mart 2011 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi 2.Tur 2/2 Salı Maçları


Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam 2 çeyrek finalist daha belli oldu. Inter ve Manchester Utd. rakiplerini mağlup ederek çeyrek finale yükseldiler.

Inter kendi sahasında oynanan ilk maçta Bayern'e son dakikada Julio Cesar'ın hatasından yediği golle 1-0 mağlup olmuş, Yine o maçta Bayern kalecisi Kraft, birçok önemli pozisyonda gole izin vermemişti. Ancak ilk maçtaki mağlubiyete rağmen Bayern'in son haftalarda iyi gitmemesinden dolayı Inter'in çeyrek final şansı hiç de az değildi. Sonuçta alınacak her türlü galibiyet Inter'e yetecekti. Elbette Şampiyonlar Ligi gibi bir organizasyonda deplasmanda galip gelmek zordur. Üstelik rakip de Bayern Münih gibi güçlü bir takımsa. Ancak ne olursa olsun bunun imkansız olmadığını Inter dün akşam gösterdi.

Inter maça golle başladı. Samuel Etoo 4.dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Bu skor maçı uzatmaya götüren skordu. Golden sonrra Inter kendi yarı sahasına çekilip Bayern'i beklemeye başladı. Dakikalar 21'i gösterdiğinde Robben'in şutunu Julio Cesar bir kez daha kontrol edemedi ve yine bir kez daha Mario Gomez Julio Cesar'ın bu hatasını da affetmedi. 1-1'den sonra Bayern moral bulurken Inter de moral olarak çöktü. Bayern Münih tehlikeli pozisyonlara girmeye başladı. 31.dakikada bu kez Lucio'nun hatasında Thomas Müller pozisyonu gole çevirdi ve Bayern geriden gelip öne geçmeyi başardı. Artık Inter'e 2 gol lazımdı. Fakat moral olarak bitmiş bir Inter vardı sahada ve hiçbir varlık gösteremiyordu. Bayern ise istediği gibi top dolaştırıyor pozisyonlar buluyor oyuna adeta hükmediyordu. Orta sahada çabuk paslaşan Bayern Münih Ribery'i pozisyona soktu. Ancak kaleciyle karşı karşıya kalan Ribery pozisyonu değerlendiremedi. Yine başka bir pozisyonda Mario Gomez'in çevirdiği topa Müller biraz daha erken hareketlense bugün Inter değil Bayern Münih çeyrek finalde olabilirdi. İlk yarı 4-1 olabilecekken 2-1 bitti.

Devre arasına girilmesi Inter'in biraz daha toparlanmasını sağladı. Orta sahada rakibi biraz daha fazla rahatsız eden pozisyonlara girebilen bir Inter vardı 2.yarıda. Ancak oyunun hakimi halen Bayern Münih'ti. Özellikle Ribery'nin sol taraftan taşıdığı toplar Inter kalesinde tehlikeler yaratıyordu. Fakat ilk yarıdaki kadar etkili bir Bayern Münih de 2.yarıda yoktu. 66.dakikada Etoo'nun pasında Sneijder düzgün bir vuruşla topu köşeye yollayıp Inter'in umutlanmasını sağladı. Golden sonra Robben sakatlığı olduğu için oyundan çıkmak istedi ve yerine Hamit Altıntop girdi. Hamit defansif özellikleri Robben'e göre daha fazla olan bir oyuncu ama hücumda onun kadar etkin değil. Son dakikalara girilirken Bayern savunmasında Gustavo gereksiz yere Etoo gibi bir oyuncuyla ikili mücadeleye girmeye kalktı. Etoo da bu hatayı affetmeyerek Sneijder'den sonra Pandev'e de bir gol attırınca Inter çeyrek finale çıkması için gerekli skoru elde etmeyi başardı. Kalan dakikalar ise Bayern Münih'in doldur-boşaltlarına sahne oldu ve Inter çeyrek finale adını yazdıran ilk grup 2.si oldu. Aynı zamanda Avrupa Kupalarında yoluna devam eden tek İtalyan takımı olmayı da başardılar.

Diğer maçta ise 0-0'ın rövanşında Manchester Utd. Marsilya'yı 2-1 yenerek üst üste 5.kez çeyrek finale çıktı. Maçın favorisi olan taraf zaten Manchester United idi. Old Trafford'da 24 maçtır yenilmeyen takım ancak gollü bir beraberlik olması durumunda elenirdi. Aslında Marsilya son vuruşlarda biraz daha becerikli olabilse MANU'yu sıkıntıya sokabilirdi. Ancak Remy ve Gignac yakaladıkları pozisyonlarda çok kötü tercihler kullanınca Old Trafford gibi bir stattan galibiyetle dönebilmek mümkün olamazdı. Öte yandan Manchester Utd'de ise Rooney-Hernandez-Giggs üçlüsünün galibiyette önemli pay sahibi olduğunu söyleyebiliriz. Bunların etkili oyunları sayesinde Manchester United Marsilya kalesinde birçok pozisyon buldu ve bunun sonucunda maçı kazandı demek doğru olacaktır.

Bu akşam oynanacak Real Madrid-O.Lyon ve Chelsea-Kopenhag maçlarıyla birlikte Şampiyonlar Ligi'nde tüm çeyrek finalistler belli olacak. (Aslında Chelsea %99 ihtimalle zaten çeyrek finalde.) Çeyrek final ve yarı final kuraları ise Cuma günü TSİ 13.00'te çekilecek ve eşleşmeler belli olacak.

Hiç yorum yok: