BİY

17 Mart 2011 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 2.Tur 2/2 Çarşamba Maçları


Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam oynanan Real Madrid-O.Lyon ve Chelsea-Kopenhag maçlarıyla birlikte tüm çeyrek finalistler belli oldu.

O.Lyon'un dün akşama kadar Real Madrid'e karşı mağlubiyeti yoktu. Kendi sahasındaki tüm maçları kazanmış deplasmandakileri de berabere bitirmeyi başarmıştı. Ancak bu sene Real Madrid ile eşleştiklerinde durum farklıydı. Çünkü Real Madrid'in başında "Special One" vardı.

Lyon'daki ilk maç 1-1 bitmişti. Bu sonuç Real Madrid için avantajlı skordu. Öyle ya 0-0'da turu geçen taraf Los Galacticos olacaktı. Böylece gol bulmak zorunda olan taraf Lyon olacak Real Madrid'e karşı kapanamayacaklardı. 90 dakika boyunca maçın hakimi Real Madrid oldu. Sağlı sollu ataklarda Lyon kalesine yüklendiler. Maç ilk yarıda bile kopabilirdi ancak Lyon kalecisi Lloris buna müsaade etmedi. Ancak yine de Marcelo kendisinden görmeye alışık olmadığımız bir biçimde takımını 1-0 öne geçirmesini bildi.

2.yarı aynı ilk yarı gibi devam etti. Real Madrid skoru 2-0'a getirip iyice rahatlamak istiyordu. Lyon ise Briand'ın yerine Gomis'le 2.yarıda gol aramayı denedi. Ancak o da 1-2 sert şut dışında varlık gösteremedi. 66.dakikada orta sahada kaptırılan top Lyon'a pahalıya mal oldu. Benzema bir kez daha eski takımına karşı gol attı. 76'da Di Maria'nın attığı gol ise işe son noktayı koydu. Böylece Real Madrid 6 sene aradan sonra çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Diğer maçta ise Chelsea ile Kopenhag 0-0 berabere kaldı. İlk maçı deplasmanda 2-0 kazanan Chelsea bir başka çeyrek finalist oldu. Maçın 0-0 bitmiş olması sanki Chelsea ilk maçtaki skora yatmış gibi bir görüntü ortaya çıkarsa da maçın özet görüntüleri dikkate alındığında Chelsea'nin çok net 5-6 pozisyondan faydalanamadığını görüyoruz. Elbette bu pozisyonların kaçması ve maçın 0-0 bitmesi Chelsea için düşündürücü. Fakat ilk maçtaki skorun rahatlığının da bu pozisyonların kaçmasından etkisi olduğu yadsınamaz.

Bu sonuçlarla Barcelona, Shakhtar Donetsk, Tottenham, Schalke, Inter, Manchester Utd, Real Madrid ve Chelsea çeyrek finale yükselen takımlar oldular. Bu 8 takımdan sadece Inter grubunu 2.sırada bitirdi. Kuralar yarın çekilecek ve çeyrek final ile yarı finalde karşılaşacak takımlar belli olacak.

Hiç yorum yok: