BİY

9 Mart 2011 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi 2.Tur 2/1 Salı Maçları


Şampiyonlar Ligi'nde 2.turun rövanş maçları dün akşam oynanan iki maçla başladı. Bu maçlarda iki ev sahibi takım Barcelona ve Shakhtar Donetsk çeyrek finale çıkan takımlar oldular.

2.turda sonucu en çok merak edilen eşleşme Barcelona-Arsenal eşleşmesiydi. Arsenal Londra'da ilk maçı 2-1 kazanmayı başarmış Nou Camp'a kağıt üzerinde skor avantajıyla gelmişti.

Maçın ilk yarısında Arsenal geçen yıldan dersini almış gibiydi. Kendi oyununu oynamaktan ziyade oyunu sıkıştırıp gol yememeyi amaçladı. Savunmayla forvet arasında 30-35 metrelik bir alan vardı. Barcelona bu kadar dar alanda etkili olamadı. Bunların üstüne de oyun çok durunca Barcelona kendi oyununu tam anlamıyla sahaya yansıtamadı. Buna rağmen 3 pozisyon üretip 1 gol atmayı başardılar. 45+3'te Messi çok şık bir golle takımını öne geçirdi.

2.yarıda Arsenal gol bulmak zorundaydı. Bunun için de en uygun yol duran toplardı. 50.dakikada Arsenal korner kazandı. Bu korner sonucunda Sergio Busquets topu kendi ağlarına gönderince Arsenal yeniden skor avantajını elde etti. Ancak 56.dakikada van Persie atılınca Arsenal eksik kalmanın yanı sıra moral olarak da çöktü. Barcelona pozisyonlar bulmaya başladı. Barcelona'nın gol atacağı bariz bir biçimde ortadaydı. 69.dakikada David Villa'nın birkaç pozisyonda yapamadığını Xavi yaptı ve Barcelona skoru 2-1'e getirdi. 2 dakika sonra da Pedro'nun yerde kaldığı pozisyonda hakem Busacca önce kale vuruşunu gösterdikten sonra yardımcılarından birisinin uyarısıyla penaltı verdi. Messi penaltıdan skoru 3-1'e getirmeyi başardı. Sonraki dakikalar Barcelona üstünlüğüyle geçti. Maçın sonlarına doğru Adriano'nun hatasından topu kapan Arshavin Bendtner'i gördü ama Mascherano sakatlanma pahasına pozisyonu engellemeyi başardı ve belki de turu getiren adam oldu.

Hakem Massimo Busacca çok kötü bir maç yönetti. İlk yarıda Barcelona'nın açık penaltısını vermedi. Robin van Persie'yi böyle bir maçta çok kolay bir şekilde oyundan attı. Barcelona'nın penaltısında ise önce kale vuruşunu gösterdi sonra pozisyona daha yakın olmasına rağmen yardımcısına uydu.

Diğer maçta ise Shakhtar Donetsk ilk maçta 3-2 yendiği Roma'yı evinde de 3-0 yenerek tarihinde ilk defa çeyrek finale çıktı. Maçın özetinden anladığımız kadarıyla Roma elinden geleni yapmış. İlk maçı 3-2 kaybettikten sonra deplasmanda bundan daha iyisi olmazdı. Ancak penaltı kaçması ve Mexes'in atılmasından sonra fazla yapacak bir şey yoktu. Shakhtar Donetsk de yakaladığı istikrarın meyvelerini toplamaya devam ediyor. 2009'da UEFA Kupası'nı kazandılar şimdi de Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finaldeler. Çeyrek finalde Barcelona dahil her rakibe sorun yaşatabilecek potansiyelleri var.

Şampiyonlar Ligi'nde 2.tur maçları bu akşam oynanacak olan Tottenham-Milan ve Schalke-Valencia maçlarıyla devam edecek ve iki çeyrek finalist daha belli olacak.

Hiç yorum yok: