BİY

3 Ekim 2010 Pazar

Yarım Saat Yetti


Fenerbahçe Spor Toto Süper Ligi'nin 7. hafta mücadelesinde Gençlerbirliği'ni Kadıköy'de 3-0 yenerek ligde ilk defa üst üste 2 galibiyet elde etti.

Öncelikle Aykut Kocaman geçen maçta Cristian yanlışından dönmüştü bu maçta da Bilica ve A.Santos yanlışlarından dönünce özellikle maçın ilk bölümünde iyi bir Fenerbahçe izledik. Bu doğruların üstüne bir de Niang'ın hücumdaki performansı eklenince Fenerbahçe rahat bir galibiyet aldı.

Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Fenerbahçe taraftarının kafası uzun zaman sonra rahat. Kezman ve Güiza kabuslarından sonra Niang antidepresan görevi görüyor. Dün akşam gerçekten harika oynadı. Bir gol attı 2. golde de katkısı çok büyüktü. Niang dışında ben Alex'i bu sezon en çok bu maçta beğendim. Gol atamadı ama bildiğimiz Alex performansına yakındı. Gençlerbirliği ise Kasımpaşa maçından akıllanmış olacaklar ki Dia'ya fazla boş alan bırakmadılar.

İkinci yarıda Fenerbahçe skor üstünlüğüne sahip olduğundan rakip kaleye fazla gitmedi ve top genellikle Gençlerbirliği'nde kaldı. Ancak onlar da gol atacak kadar üretken olmayı beceremediler. Jedinak'ın atılmasıyla da dirençleri iyice kırıldı. Maçın sonlarına doğru oyuna sonradan giren A.Santos skoru 3-0 yaptı ve Fenerbahçe kazandı.

Gençlerbirliği ilgili de bir şeyler söyleyelim. Maça çok sert başladılar. Daha 2. saniyede faul yaptılar. Bunu da sanırım PAOK maçından görmüş olacaklar. Çünkü PAOK da o maçta çok sert oynamış hakemin İtalyan olmasının nimetlerinden faydalanmıştı. Ancak Fenerbahçe bu sefer yılmadı ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

Fırat Aydınus bir zamanlar Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinin vazgeçilmez hakemiydi. Ancak son yıllarda performansı düşmeye başladı. Dün akşam da eyyamın kralını yaptı. Maç 0-0 iken Fenerbahçe lehine verdiği faulleri 2-0 olunca vermemeye başladı. Jedinak atıldı ama Gençlerbirliği'nin bu kadar sert oynadığı maçta Jedinak'la beraber iki takımdan da 2'şer futbolcu sarı kart gördü. Bana göre iyi bir yönetim gösteremedi.

Hiç yorum yok: