BİY

25 Kasım 2009 Çarşamba

Barcelona 2-0 Inter


Aslında maçla ilgili çok fazla şeyler yazmaya uzun uzun konuşmaya gerek yok. Zaten herkes Barcelona'nın ne olduğunu ne oynadığını biliyor. Nitekim Barcelona dün ilk yarıda oynadığı futbolla maçı sonuna kadar hak etti zaten.

Barcelona maça çok istekli, hırslı ve agresif başladı. Çünkü galip gelememeleri durumunda geçen sene şampiyon olarak tamamladıkları turnuvaya veda etme ihtimalleri çok yükselecekti. Barcelona oynadığı futbolun sonucunu henüz 10.dakikada aldı zaten. Pique Barcelona'yı öne geçirdi. Fakat Barcelona skor avantajını yakalamış olmasına rağmen durmadı devam etti. Bu kez 26.dakikada tipik Barcelona gollerinden birini izledik. Yanılmıyorsam Iniesta'nın mükemmel pasında Daniel Alves içeriye iyi orta kesti. Pedro Rodriquez de 2-0 yaptı. İlk yarı bu skorla biterken Inter kaleyi bulan ilk şutunu 43.dakikada çekebildi.

İkinci yarı ilk yarıya göre daha ağır bir tempoda oynandı. Barcelona haklı olarak haftasonu oynayacağı kritik maçı düşünerek oyunu rölantiye aldı. Fakat bunu yaparken de rakibine çok ciddi bir pozisyon vermedi. Zaten Inter'in maçtaki en tehlikeli pozisyonu duraklama dakikalarında yaşandı. Bir duran top organizasyonu sonucu Motta'nın kafa vuruşu dışarı gitti ve maç Barcelona'nın 2-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

İstatistiklere baktığınız zaman Barcelona hem daha çok koşan hem de Inter'den daha çok pas yapan bir takımdı dün akşam. Maçın bir de Nou Camp'ta olması eklenince her şey Barcelona'nın istedği gibi gitti. Böyle bir ortamda Barcelona'nın istemediği bir sonucun çıkması çok muhtemel değildi. Jose Mourinho da herhalde teknik direktörlük kariyeri boyunca ilk defa bir maçta bu kadar çaresiz kaldı.

Hiç yorum yok: