BİY

21 Kasım 2009 Cumartesi

Beşiktaş 3-0 Fenerbahçe


Beşiktaş kendisi için "tamam ya da devam" niteliği taşıyan maçta Fenerbahçe'yi rahat bir şekilde yendi. Doğrusu galibiyeti daha çok isteyen taraf Beşiktaş'tı ve futbol şansı da onların yanındaydı.

İlk yarıda iki takım da olabildiğine dengeli bir görüntü verdi. Beşiktaş maça hızlı başladı. Daha sonra Fenerbahçe dengeyi kurdu. İlk yarı pozisyon açısında oldukça kısırdı. Son dakikada Alex'in direkten dönen şutu Fenerbahçe'nin maçtaki en tehlikeli pozisyonunduydu.

İkinci yarıda işler Beşiktaş lehine dönmeye başladı. Önce Emre sakatlandı. Sonra Beşiktaş Fink'in mükemmel golüyle öne geçti. 3 dakika sonra Bobo'nun attığı gol Beşiktaş'ın galibiyetini tescilledi. 2-0'dan sonra Fenerbahçe'nin maçı döndürmesi mümkün değildi. Kazım'ın kırmızı kartı ve Uğur İnceman'ın ofsayttan attığı gol tabelayı belirledi ve Beşiktaş şampiyonluk yarışa resmen dahil oldu.

Beşiktaş bugün haklı bir galibiyet aldı. Maçın adamı ise yaptığı iki asist ile İbrahim Üzülmez oldu. Beşiktaş sezon başından beri ilk defa bir maçta 3 gol attı. Bakalım bu performans ilerleyen haftalara sirayet edecek mi? Yoksa bu atılan 3 gol Fenerbahçe'nin kötü olmasından mı kaynaklandı? Bekleyip göreceğiz.

Fenerbahçe'de Galatasaray maçından beri yaşanan bir gayriciddilik bir laubalilik gidiyor. Bugün hakem İbrahim Üzülmez'le Gökhan Gönül arasındaki pozisyonda penaltı verse ya da Alex'in çektiği şut gol olsa zayıf bir ihtimal dahi olsa belki maçı kazanırdı. Ama maçın sonuna kadar maç Beşiktaş'ın hakimiyetinde geçerdi.

Sonuç olarak Beşiktaş haklı bir galibiyet elde etti. Fenerbahçe ise kötü oynadı. Ama Fenerbahçe'nin düzelmesi için çok ekstra işlere gerek yok. 8'de 8 yaparken futbolcuların ruh hali nasılsa, nasıl her topa basan, ısıran, mücadele eden bir takım görüntüsü içerisindeyse, nasıl her pozisyonda belki yanlış belki sevimsiz bir davranış ama hakeme itiraz ediyorlarsa öyle olmak zorundalar. Aksi takdirde başarılı olmaları mümkün değil.

Hiç yorum yok: