BİY

26 Kasım 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 5. Hafta

Şampiyonlar Ligi'nde 5. hafta geride kaldı Daha önceki haftalarda bir üst tura çıkmayı garantileyen takımlar arasına bu hafta Fiorentina ve Arsenal de matematiksel olarak katılmayı başardılar. Bordeaux, Manchester Utd, Chelsea, Porto ve Sevilla ile birlikte toplamda 7 takım üst tur biletlerini ceplerine koydular. Bu haftanın bir enteresanlığı da oynanan 16 maçın 15'i alt bitti.



Kuralar ilk çekildiğinde A Grubunda Bordeaux'nun Juventus ve Bayern Münih zorlamasını bekliyorduk. Ama Bordeaux hiç zorlanmadığı gibi ne Juventus ne de Bayern Bordeaux'yu zorlayabildi. Bordeaux takımı gerçekten çok sağlam bir takım olmuş. Son maçta Maccabi'yi yenerlerse 16 puan yapacaklar ve bunu yapabilecek bu sene sadece 3 takım var. Diğerleri Chelsea ve Arsenal. Juventus ve Bayern ise iyi değiller. Zaten sonuçlardan da belli oluyor. Son hafta Torino'da karşılaşacaklar. Bu maçın bir iyi yanı başka bir maçla alakası olmayacak olması. O maçın skoruna göre gruptan çıkacak 2. takım belli olacak. Juventus Bayern'e göre biraz daha iyi durumda maç da kendi sahasında ve beraberlik Juve'ye yetiyor. Bir hata yapacaklarını zannetmiyorum.



Beşiktaş'ın grubu da ilginç bir hal aldı. Manchester gruptan çıkmayı garantiledi. 2. takım olma yolunda Wolfsburg avantajlı. Keza CSKA'nın dalider hariç herşey olma ihtimali var. Beşiktaş Old Trafford'ta aldığı mucizevi galibiyetle Avrupa Ligi şansını sürdürdü. Son hafta maçları birbirine girmiş durumda. Maçların birinde atılacak bir gol diğerini direkt olarak etkileyecek. Averaj hesapları karışık olduğu gibi maçların gidişatları da çok karışık olacak son hafta.



C Grubunda Real Madrid son maçlar öncesi liderliğe yükselmesine rağmen gruptan çıkmayı henüz başaramadı ama çok yaklaştı. Son maaçta Marsilya'ya 3 farklı yenilmezlerse gruptan çıkacaklar. yenileceklerini sanmıyorum. Milan ise Marsilya'yı kendi sahasında yenemedi ama son hafta grubun zayıf halkası ve iddiasız takımı Zürich'le karşılaşacaklar. Onları yenip bu işi bitireceklerdir.

D Grubunda bu hafta liderlik mücadelesi vardı. Gruptan çıkmayı daha önce garantileyen Chelsea ve Porto Dragao Stadı'nda karşılaştı. Mücadeleyi kazanan Chelsea liderliği de garantiledi. Apoel ile Atletico Madrid arasındaki Avrupa Ligi mücadelesinde de Atletico avantajlı olan taraf. Son hafta Apoel Chelsea deplasmanına giderken Atletico içeride Porto'yu ağırlayacak. Muhtemelen hem Chelsea hem Porto yedek ağırlıklı kadrolarla çıkacaklar. Bu durumda kendi sahasında oynayan Atletico daha avantajlı demek yanlış olmaz.



E Grubunda sürpriz bir şekilde Fiorentina ve Lyon gruptan çıktı. Liverpool ise özellikle Lyon'dan yediği son dakika golleriyle elendi. Artık son hafta lideri belirleyecek maçlar oynanacak. Fiorentina'nın deplasmanda Liverpool'u yenmesi kolay olmadığına göre Lyon bu konuda avantajlı demek yanlış olmayacaktır.



F Grubunda liderlik bir kez daha el değiştirdi ve son şampiyon Barcelona liderliğe yükseldi. Fakat hala gruptan çıkabilmiş değiller. Dinamo Kiev ile zor koşullarda bir maç yapacaklar 3 farklı yenilmezlerse gruptan çıkacaklar. Inter ise son maçta içeride Rubin Kazan ile karşılaşacak. Rubin Kazan ne kadar tehlikeli bir takım olduğunu gösterdi ama Inter'in kendi sahasında işini zora sokmasını beklemiyorum. Bu grupta başka bir enteresanlık da deplasmanda Barcelona'yı yenmeyi başaran Rubin Kazan'ın içeride hiç galibiyet alamamış olması. Şu maçta Dinamo Kiev'i yenselerdi çok önemli bir iş başarmış olacaklardı.



G Grubunda Sevilla çıkmayı garantilemişti. Fakat son 2 maçta galip gelemeyerek şaşırtıyorlar. Son maçta deplasmanda Unirea'ya yenildiler. Ama son hafta Glasgow Rangers'ı Ramon Sanchez Pizjuan'da yenip lider olarak gruptan çıkacaklardır. Stuttgart ise son 2 maçta aldığı 4 puanla grubu ikinci bitirme şansını sürdürdü. Son hafta Unirea ile Almanya'da yapacakları maç ikinci takımı belirleyecek. Unirea Urziceni gösterdiği performansla bu gruptan çıkmayı haketti. Yine bu maçın da tıpkı Juve-Bayern maçı gibi diğer maçlarla alakası olmayacak.



H Grubunda Arsenal son maçlar öncesi liderliği de garantiledi. Artık bu aşamada bir işleri kalmadı. Olimpiakos ise deplasmanda Alkmaar ile berabere kalarak çok önemli bir puan aldı. Son maçta içeride Arsenal ile oynayacaklar. Büyük ihtimalle Arsene Wenger yedeklere şans verecektir. Olimpiakos da içeride oynamanın avantajından faydalanarak en kötü 1 puan alıp gruptan çıkmayı başarır. Standart Liege ise ikinciliği kovalayım derken üçüncülükten de olmamayı düşünmek zorunda kaldı. Az Alkmaar ise tam bir hayalkırıklığı yarattı.

Şampiyonlar Ligi'nde önceki seneler de son maçlar öncesi en az 10 takım gruptan çıkmayı garantilerdi. Faakat bu sene bu sayı 7'de kaldı. Bu da heyecan katsayısını biraz daha artırdı.

Hiç yorum yok: