BİY

26 Kasım 2009 Perşembe

Manchester Utd 0-1 Beşiktaş


Beşiktaş belki de Şampiyonlar Ligi'ndeki en zor maçında Manchester United'ı deplasmanda 1-0 yenerek hem tarih yazdı hem de Uefa Avrupa Ligi şansını son maça taşıdı.

Maçın ilk yarısına baktığımız zaman Manchester United aslında maça iyi başladı. Topun kontrolü onlardaydı ve çok rahat pozisyon buluyorlardı. Fakat gerek oyuncuların tecrübesizliği gerek Beşiktaş savunmasındaki oyuncuların iyi oyunu golün gelmesini engelledi. Derken 20.dakikada Tello'nun şutu Rafael'e çarptı ve Ben Foster önünde seken topa müdahale edemedi böylece Beşiktaş galibiyet golünü attı. Bu golden ilk yarının sonuna kadar Manchester Beşiktaş üzerinde ciddi bir baskı kurdu. Fakat yine gole ulaşamazken ilk yarının sonlarına doğru Fink'in Tello'nun golünden daha net bir pozisyonda topu dışarı atması Beşiktaş'ı ikinci golden etti.

İkinci yarı doğal olarak Manchester'ın daha baskılı olmasını bekliyorduk. Fakat bu baskılı oyun Manchester'a hiçbir şey getirmedi. Duraklama dakikalarına kadar Beşiktaş Avrupa Şampiyonu olan Yunanistan milli takımı gibi iyi savunma yaptı ve rakibine ciddi bir pozisyon vermedi. Duraklama dakikalarında ise Rüştü iki mükemmel kurtarışla Manchester golüne mani olunca Beşiktaş 23 maçtır yenilmeyen Manchester'ı yenmeyi başardı.

Maçtan önce Beşiktaş'ın kazanmasını istemiyordum. Çünkü bir Fenerbahçeli olarak Mustafa Denizli'nin sürekli çıkıp konuşmasını antipatik buluyorum. Fakat özellikle son dakikalardaki mücadeleyi gördükten sonra eğer Beşiktaş bu maçı kazanamamış olsaydı gerçekten üzülürdüm.

Son olarak Obertan ve Macheda gibi oyuncuları görünce kalkıp Beşiktaş yedek takımı yendi demek çok büyük bir haksızlık olur bana göre. Beşiktaş kesinlikle çok önemli bir galibiyet elde etti. Söylenecek tek bir şey var. Helal olsun!

Hiç yorum yok: