BİY

5 Kasım 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 4. Hafta



Şampiyonlar Ligi'nde 4 maçlar geride kaldı ve bir üst tura çıkan takımlar yavaş yavaş belli olmaya başladı. A Grubunda Bordeaux, B Grubunda Manchester United, D Grubunda Chelsea ve Porto, E Grubunda Lyon, ve G Grubunda Sevilla bir üst tura çıkmayı matematiksel olarak garantilediler.

A Grubunda Bordeaux gerçekten çok iyi performans gösterdi. Gerçi bu hafta Bayern ile oynadıkları maçta skor 0-0'ken Bayern'in penaltısı verilmiş olsa maç çok farklı gelişebilirdi. Ama futbol böyle bir oyun işte. Orada rakibinizin penaltısı verilmez sonra duran toptan bir gol atarsınız ve maçı alırsınız. Ama futbol nasıl bir oyun olursa olsun Bayern'in kendi sahasında oynarken rakibi kim olursa olsun böyle şeylere muhtaç olmaması gerekir. Bu iki takım birbirleriyle oynarken Juventus Maccabi ile oynamayı avantaja çevirdi ve Bayern'in işi gittikçe zorlaştı. Son iki maçta Juventus'un Bayern Münih'e geçileceğini zannetmiyorum.



Beşitaş'ın grubunda da Manchester United son maçta zorlansa da gruptan çıkmayı başardı. Hiç kimse CSKA'dan böyle bir performans beklemiyordu. Avrupa Ligi için çok önemli bir puan aldılar ama aslında galibiyeti kaçırdılar. Wolfsburg ise Beşiktaş'ı yenerek 2.lik için çok önemli bir adım attı. 5. hafta Beşiktaş Old Trafford'a gidecek. CSKA ise içerde Wolfsburg'u ağırlayacak. Beşiktaş'ın Manchester'a mağlup olacağını düşünürsek, CSKA bir puan alırsa Avrupa Ligi'ne gidecek.



C Grubunda Milan ve Real Madrid 7'şer puanla yollarına devam ediyorlar. Hemen arkalarında Zürih'le üst üste 2 maç yapmanın avantajını kullanan Marsilya var. 5. maçlarda Milan'ın içeride Marsilya'ya yenilmeyip son maçta da Zürih'i mağlup edip gruptan çıkacağını düşünüyorum. Real Madrid de kalan 2 maçta en az 4 puan alacaktır. Zaten Fransız takımlarının 3'ünün birden üst tura çıkmaları Şampiyonlar Ligi'nin en büyük sürprizi olur.

D Grubu Atletico Madrid'in zor durumda olmasından dolayı dengesiz bir grup oldu. Bir tarafta Chelsea ve Porto diğer tarafta Atletico ve Apoel. Chelsea ve Porto bundan sonra liderlik mücadelesi yapacaklar. Büyük ihtimal Chelsea grubu lider bitirecektir.



E Grubunda Lyon dün akşam son dakikada attığı golle gruptan çıkmayı başardı ve Liverpool'u zor duruma soktu. Fiorentina ise fikstür avantajıyla puanını 9 yaptı. 5. hafta Lyon'u Floransa'da yenmeyi başarbilirlerse gruptan çıkmayı garantileyecekler. Liverpool'un gruplarda elenecek olması sürpriz gibi gözükse de son yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde bir İngiliz hegemonyası vardı. O yüzden bir İngiliz takımının grup aşamasında elenmesi bence o kadar da kötü değil.



F Grubunda herkes Barcelona ile İnter başlarını alıp gider düşünürken Rubin Kazan ve Dinamo Kiev iyi performans göstererek grubu Şampiyonlar Ligi'nin en heyecanlı grubu haline getirdiler. Barcelona Rubin Kazan'a 5 puan kaybederken İnter dün son 5 dakikada attığı 2 gol ile maçı 1-2 aldı ve sonunculuktan liderliğe yükseldi. Eğer maçı kaybetmiş olsalardı gruptan çıkmaları çok zor hale gelecekti. Bu grupta kimin nereye gideceğini kestirmek zor. Ama en azında Dinamo Kiev sonuncu olacakmış gibi duruyor.



G Grubu Şampiyonlar Ligi'nin en zayıf grubu. Sevilla bu zayıf grubun kuvvetli takımı olarak grubu forse ediyor. Gruptan çıkmayı garantilediler. 2. takım konusunda Unirea Urziceni'yi şanslı görüyorum doğrusu. Son maçta içeride Stuttgart'ı yenerler gibi geliyor.



H Grubunda Arsenal matematiksel olarak gruptan çıkmayı başaramamış olsa da büyük ihtimalle lider olarak gruptan çıkacaklardır. 2. takım için Olympiakos avantajlı bence. İçerideki tek maçı Arsenal ile olsa bile Standart Liege'in kalan 2 maçta 3 puan alabileceğini sanmıyorum. Ek olarak bu grupta AZ Alkmaar'ın Wolfsburg gibi iyi performans göstereceğini sanıyordum. Yıllardır Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya çalışıyorlardı ve bu fırsatı iyi değerlendireceklerini düşünüyordum. Ama bırakın gruptan çıkmayı Avrupa Ligi'ne gitmeleri bile zor gözüküyor.

Hiç yorum yok: