BİY

5 Kasım 2009 Perşembe

Fenerbahçe 3-1 Steaua Bükreş


Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi 4. maçında kendi sahasında Steaua Bükreş'i 3-1 yenerek grupta liderliğini sürdürdü ve gruptan çıkmak için önemli puanlar kazandı.

Fenerbahçe maça kötü başlamadı. Skor avantajını yakalayana kadar pozitif futbol oynamaya çalışan bir Fenerbahçe vardı. 15.dakikadaki golden sonra ise oyunu rölantiye almaya çalışan bir Fenerbahçe vardı. Fakat orta sahada özellikle Emre'nin hatalı pasları Fenerbahçe'yi zor duruma düşürdü. Bu dakikalarda Steaua Bükreş ayağa hızlı paslarla Fenerbahçe'nin dengesini bozmaya çalıştı ve bunda da başarılı oldu. 38.dakikada Kapetanos beraberliği getirdi ve ilk yarı böyle bitti.

2.yarıya Fenerbahçe yeniden öne geçmek için iyi başladı. 51.dakikada Bilica ile bir duran top organizasyonundan golü bulunca Fenerbahçe yine geri çekildi. Bu golden sonra Steaua Bükreş oyuncu değişiklikleriye risk almaya başladı ama Alex 68'de attığı golle Fenerbahçe'yi rahatlattı. Sonraki dakikalarda Fenerbahçe önemli pozisyonlara girse de golü bulamayınca maç 3-1 tamamlandı.

Fenerbahçe bugün 3-1'lik bir galibiyet almış olsa da oynadığı futbol tatmin edici değildi. Savunmada Lugano'nun hücumda Alex'in iyi oyunları Fenerbahçe'ye galibiyeti getirdi. Fenerbahçe'nin attığı gollere baktığınız zaman biri Alex'in kişisel becerisi, biri duran top, biri de savunma hatasından atılan goller. O yüzden skor yanıltıcı olmasın.

Hiç yorum yok: