BİY

18 Ağustos 2009 Salı

Cristiano Ronaldo Transferi ve Liverpool İçin Öne Geçme Şansı


Cristiano Ronaldo'nun kim olduğunu anlatmaya gerek yok. Günümüzde dünyanın en iyi 5 futbolcusundan biri. Kendisi Manchester'dayken takımın en önemli parçasıydı. Performansı çok şeyi değiştiriyordu. 42 gole ulaştığı 2007-2008 sezonu bunun en önemli kanıtı. Keza geçen sezon başı sakatken Liverpool ve Chelsea zirveyi paylaşırlarken o düzeldikten sonra Manchester da düzeldi, zirveyi ele geçirdi ve şampiyon oldu. Geçen sene kazandığı şampiyonlukla da Manchester United şampiyonluk sayısını Liverpool ile eşitledi.

Liverpool geçen sezon uzun yıllar sonra ilk defa şampiyonluk yarışını sonuna kadar devam ettirmesine rağmen özellikle kendi sahasında yaptığı anlamsız puan kayıpları yüzünden 19 yıllık hasrete son veremedi. Bunda Liverpool'un kadrosunun şampiyonluk için yeterli olmaması ve Benitez'in rotasyon sevdası da etkili oldu. Türkiye'deki klasik haline gelmiş bir söylemden yola çıkacak olursak Liverpool kadrosundan Gerrard ve Torres dışında diğer şampiyonluk adayları Manchester ve Chelsea'de ilk onbir oynayacak oyuncu yok. Hal böyle olunca da başlıkta bahsetmiş olduğumuz şampiyonluk sayısında öne geçme şansını değerlendirmesi çok zor görünüyor Liverpool'un.

Transfer dönemine baktığımız zaman Manchester United Liverpool ve Chelsea'ye göre daha hareketli bir transfer dönemi geçirdi. Valencia, Obertan ve Owen'ı aldı. Fakat bu oyuncuların Ronaldo'nun boşluğunu doldurması mümkün değil. Buna rağmen Liverpool Glen Johnson ve Alberto Aquiliani dışında bir transfer yapamadı üstelik Xabi Alonso'yu Real Madrid'e verdi. Kadro olarak herhangi bir atılım gerçekleştiremedi bu da 19 yıllık hasreti 20 yıla çıkma ihtimalini önemli ölçüde artırdı.

Cristiano Ronaldo'nun Madrid'e taşınması kesinleştikten sonra geçen sezonu ikinci tamamlayan Liverpool'un bu sezon hedefine ulaşma olasılığını aslında bir hayli yüksek görüyordum. Bu yazıyı yazmayı o zamandan beri de düşünüyordum fakat ligin başlamasını bekledim ki erken konuşmuş olmayalım. Eğer ben bu yazıyı Ronaldo transferi henüz tazeyken yazsaydım muhtemelen Liverpool için daha ümitvar bir şeylerden bahsedecektim. Ancak transfer döneminde kayda değer hiçbir şey yapamamış Liverpool'un şampiyon olması maalesef zor.

Hiç yorum yok: