BİY

29 Ağustos 2009 Cumartesi

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Rakipleri


Bu sene ilk kez düzenlenecek UEFA Avrupa Ligi'nde grup kuraları çekildi. Kuralar sonucu normal sayılabilecek gruplara düştü iki temsilcimiz Fenerbahçe ve Galatasaray.

2.torbanın kağıt üstünde en iyi takımı olan Fenerbahçe 1. torbanın en zayıfı Steaua Bükreş ile eşleşti. Romanya Ligi'ni takip etmiyorum haliyle. Fakat uzaklardan bakıldığında Steaua Bükreş'in son yıllarda düşüşte olduğu söylenebilir. Şöyle ki geçen sene Romanya Ligi'nde Cluj takımı şampiyon oldu. Steaua ise Galatasaray'ı eleyip Şampiyonlar Ligi'ne kaldı. Şampiyonlar Ligi performansları ise berbattı. Sadece 1 puan alabildiler. Fenerbahçe'den bile kötü. Bu yüzden şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Fenerbahçe 1. torbadan çok iyi bir kura çekti. 3.torbadan gelen takım ise Twente. Twente takımı son yıllarda yükselişte olan bir takım. Doğrusunu söylemek gerekirse Hollanda'da AZ Alkmaar'ın gölgesinde kaldılar. PSV ve Ajax tarafından adeta ipotek altına alınmış olan şampiyonluk ve ikincilik geçen sene bu takımlara yar olmamıştı. Geçen sene 2. olmayı başaran takım Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda dramatik bir biçimde Sporting Lizbon'a elendi. Elbette Fenerbahçe'den çok daha güçlü olan bir takım değiller ama bana göre Steaua'dan daha tehlikeli bir kulüp. Sherrif takımı ise 4. torbadan gelen zayıf bir takım. Elbette Fenerbahçe'ye rakip olabilecek kalibrede değiller ama futbolda rakibinizi küçümserseniz başınıza çok fena işler gelir. Futbol tarihi bunun örnekleri ile dolu.

Galatasaray ise Panathinaikos, Dinamo Bükreş ve Strum Graz ile eşleşti. İlk torbadan kuvvetli sayılabilecek bir takım gelmiş olsa da diğer rakipler Galatasaray ayarında değil. Açıkçası Galatasaray'ın işi Fenerbahçe'ye göre biraz daha kolay. Çünkü her ne olursa olsun Steaua yabana atılacak bir takım değil ve 3. torbadan gelen Twente de dikkat edilmesi gereken bir ekip. Fakat Galatasaray'ın grubuna baktığımız zaman Pana dışında önemli bir takım yok.

Genel olarak kuraları değerlendirecek olursak 4. torbadan gelebilecek bir Genoa ya da Toulouse 3. torbadan gelebilecek bir Athletic Bilbao ya da Hertha Berlin (geçen seneki gibi olmasalar da) varken çekilen kuralar makul diyebiliriz.

Fotoğraf: uefa.com

Hiç yorum yok: