BİY

29 Ağustos 2009 Cumartesi

Süper Kupa da Barcelona'nın


Son UEFA Kupası şampiyonu Shaktar Donetsk ile geçen sene alınmadık kupa bırakmamış Barcelona Süper Kupa'yı kazanmak için Monaco'da karşılaştılar. Biz de fırsattan istifade Messi-Henry-Ibrahimoviç üçlüsünü izleyelim dedik.

Barcelona maça biraz tutuk gibi başlasa da daha sonra hakimiyeti ele geçirdi. Fakat orta sahada Iniesta'nın eksikliği kendini o kadar hissettiriyordu ki hücumda geçen seneki organizasyonları yapma da sıkıntı çektiler. Bir de buna Ibrahimovic'in bencilliği eklenince Barcelona gol bulmakta sıkıntı çekti. Normal sürenin mutlak hakimi Barcelona olsa da geçen sene 103 gole ulaşan takım gol atmayı başaramadı.

Shaktar takımı ise 90 dakikalık bölümde zaman zaman etkili olmaya çalıştı. Fakat Barcelona topla o kadar fazla oynadı ki Shaktar ofansif olarak ortaya fazla bir şey koyamadı. Fakat yine de Barcelona'ya iyi direndiler ve maçı uzatmaya taşıdılar.

Uzatmalar ise 90 dakikalık bölümden farklı gelişti. Shaktar özellikle Agahowa ve Luiz Adriano etkili oldu. Fakat gole ulaşamadılar. Barcelona da Shaktar'ın biraz daha ofansif bir görüntü içerisine girmesiyle boşluklar bulmaya başladı. Ne var ki buna benzer bir atakta Messi'nin hazırladığı pozisyonda Pedro Rodriguez golü attı ve Barcelona 5. kupasına da ulaştı. Artık geriye eski adıyla Kıtalararası Kupa kaldı ki geçen seneki futbolun yarısını oynasalar o kupayı çok rahat alırlar.

Bu maç ligi 1 ay önce başlamış takım ile ligi henüz başlamamış takım arasındaki farkı gösterdi diye düşünüyorum. Hem Iniesta'nın yokluğu hem de Shaktar'ın fizik olarak kuvvetli bir takım olması ayrıca liginin de başlamış olması Barcelona'yı bir hayli zorladı. Ibrahimovic'in de henüz Barcelona'nın sistemine ayak uyduramadığı ayrı bir nokta. Ama büyük ihtimalle bireysel olarak alabileceği her türlü ödülü bu sene kazanacak olan Messi sayesinde Barcelona kupayı kazandı.

Son olarak maçta çok isabetli bir olay da vuku buldu. O da gol olmadan önce yayında problem yaşanması ve Ertem Şener'in sesinin gelmemesiydi. Bu sayede golü anlatmak için bir ton gereksiz cümle kuracak olan Ertem Şener'den 2 dakikalığına da olsa yırttık.

Hiç yorum yok: