BİY

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Fener'den Sürpriz Başlangıç


Fenerbahçe geçen yıllardan alışık olmadığımız üzere sezona deplasmanda aldığı Denizli galibiyetiyle başladı. Aslında Fenerbahçe gibi 17 şampiyonluk kazanmış bir takımın sezona galibiyetle başlaması sürpriz sayılmamalı fakat işin içinde Fener olunca işler değişiyor haliyle.

Fenerbahçe ilk dakikada Güzia'nın attığı gol ile öne geçerek maçın normal seyrini değiştirdi. Denizlispor yediği bu golle oyun disiplininden koptu ve ilk yarıda herhangi bir tehlike yaratamadı. Fenerbahçe ise Andre Santos ve Alex ile iki önemli pozisyon daha yakalamış olmasına rağmen gol atmayı başaramayınca maçı koparamadı ve ilk yarı 0-1 Fenerbahçe lehine sonuçlandı.

İkinci yarıya Denizlispor daha iyi başlayan takımdı. Oyunun kontrolünün ellerine alıyorlardır ki elektrik kesintisi onları da kesti. 40 dakikalık ara Denizli'ye en az 15 dakika kaybettirdi. Bu arada Fenerbahçe Andre Santos ile önemli bir pozisyonu daha harcarken final paslarını iyi yapamadığı için bir çok pozisyona da giremedi. 87. dakikada Gökhan Gönül sağdan bindirip yerden Güiza'ya çıkardı. Güzia da kendisinin ve takımının 2. golünü atarak maçı bitirdi.

Fenerbahçe dün akşam erken gelen golün avantajıyla özellikle ilk yarıda istediği gibi oyuna hükmetti. Tempoyu da fazla yükseltmeden bol pas yaparak rakibi yordu ve tabiri caizse güle oynaya galip geldi. Dün akşam Fenerbahçe'de kötü oynayan oyuncu da pek yoktu. Belki Kazım istenileni veremedi. Onun dışında herkes görevini en iyi şekilde yaptı. İlerleyen haftalarda Fenerbahçe'nin daha iyi duruma geleceğini düşünüyorum.

Dün akşam Denizlispor'u ise hiç beğenmedim. Zaten kadro olarak lig ortalamasının altında olan bir takım ve dün akşamki görüntüleri ile lige hazır olmadıklarının sinyallerini verdiler. Belki erken golün de bunda etkisi olabilir ama haftaya Galatasaray ondan sonraki hafta Sivasspor ile oynayacakları düşünülürse 3'te 0 hiç de uzak bir ihtimal değil gibi.

Son olarak Güiza ilgili bir şeyler söylemezsek olmaz. Güiza bu sezon kendisinden beklenilen golleri atacak gibi gözüküyor. Şampiyonluk yolunda Güiza'nın gollerine Fenerbahçe'nin ihtiyacı var.

Hiç yorum yok: