BİY

17 Ağustos 2009 Pazartesi

Fenerbahçe 3 Sivasspor 0


Fenerbahçe bu sezon seyircisiyle buluştuğu ilk maçta Sivasspor'u 3-0 gibi net bir skorla mağlup ederek liderliğini sürdürdü. 3-0 net bir skor olsa da gollerin dakikalarına baktığınızda aslında maçın zor geçtiğini görebiliyoruz.

İlk yarı oldukça yavan bir maç oldu. Alex'in erken sakatlığı Fenerbahçe'nin hücumda etkili olmasını engelledi. Bir de buna Sivasspor 9 kişi ile Fenerbahçe'yi kendi yarı sahasında bekliyor olması da eklenince ortaya Fenerbahçe taraftarı açısından oldukça sıkıntılı bir oyun çıktı.

İkinci yarı tempolu başladı. Fenerbahçe arzulu oynamaya başladı ve bu da pozisyonları getirdi. 70'te Kazım ofsayttan golü atınca Fenerbahçe işi kolayladı. Bir de buna Petkovic'in ikramı eklenince, Sivasspor moral olarak bitti. 90+1'de Andre Santos 3 kişiyi geçip golü atıp perdeyi kapattı.

Ercan Saatçilik yapıp maçın üç adamını seçecek olursak Emre, Gökhan Gönül ve Cristian maçın üç adamı olur. Gökhan Gönül zaten belli bir standardı olan oyuncu ve dün akşam da bu standardı tutturdu. Emre'nin atılan iki golde payı vardı skora direkt katkı yaptı. Cristian ise orta sahada ortaya koyduğu mücadele ile olsun stoperlerin kademelerine girmesiyle olsun oldukça başarılıydı.

Fenerbahçe savunması, özellikle stoper ikilisi, futbolun istatistiklerden ibaret olmadığını çok iyi gösteriyor. Rakamlara baktığınız zaman Fenerbahçe ligde daha gol yemedi ama stoperler ve özellikle Bilica alarm veriyor. Lugano ile yeniden anlaşılması savunmayı daha kuvvetli hale getirecektir şüphesiz.

Sivasspor'a baktığımız zaman oynadığı futbolla vasat Anadolu takımlarını andırdı. 9 kişi yarı sahasına gömülüp Ersen Martin'in indirdiği toplardan medet umuyorlar. Geçen sene hiç değilse Mehmet Yıldız, Tum ve Balili ile zengin bir hücumcu kadrosu vardı. Ayrıca çok başarılı bir Bilica'nın yerine Yasin Çakmak oynuyor. Sivasspor'un bu haliyle son iki sezondaki performansına yaklaşması mümkün değil.

Sonuç olarak bu maç gösterdi ki Fenerbahçe her geçen gün biraz daha ileriye gidecek gibi. Sivasspor ise bu seneyi en iyimser tahminle 5. bitireceğe benziyor. Bu arada Rambo Okan da geri döndü. Hadi Hayırlısı!!!

Hiç yorum yok: