BİY

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Şampiyon Inter


İtalya Seria A'da son haftalar çok çekişmeli geçse de sonunda sürpriz olmadı ve Inter 18. şampiyonluğuna ulaştı. Roma ise "gönüllerin şampiyonu" olarak kaldı.

Aslında Inter sezona çok iyi başlamış takipçileri ile puan farkını 8 puana kadar çıkarmasına rağmen özellikle Mart ayında yaşadığı puan kayıplarıyla liderliği Roma'ya kaptırmıştı. Doğrusunu söylemek gerekirse Jose Mourinho takımı önde giderken özellikle hakemlerle girdiği gereksiz polemikler yüzünden Inter çok sıkıntı çekti. Ama rakiplerin durumu gözönüne alındığında talih yine Inter'in yüzüne güldü. Aslında Inter'in Avrupa'da şampiyonluğu garantileyen ilk takım olması gerekirdi. İşin son haftaya kalmasının nedeni kesinlikle Jose Mourinho'dur.

Sezon başında "Inter'i zorlayacak bir takım varsa o takım Juventus olur." deniyordu ama Juventus ligi ancak 7. bitirebildi. Bir diğer Milano ekibi Milan ise bir ara Inter'i zorlar gibi olsa da Roma'ya geçildikten sonra pilleri bitti.

Roma ise 29 Kasım 2009'dan 25 Nisan 2010'a kadar oynadığı maçlarda mağlubiyet yüzü görmedi ama 25 Nisan'da yaptıkları hata pahalıya maloldu. Sezona daha iyi başlayamamanın sıkıntısını çektiler.

Inter'in şampiyonluğundan bahsedip de Diego Milito'dan bahsetmek olmaz. Robben'le birlikte Avrupa'da yılın transferidir Milito. Attığı 22 golle takımının şampyonluğunda başrol oynadı. Umarım bu formunu Dünya Kupası'na yansıtır. Arjantin'in ona ihtiyacı var.

Son olarak Sampdoria'nın Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olması da Kupa-1'de farklı takımları görmek adına güzel bir gelişme.

Hiç yorum yok: