BİY

17 Nisan 2011 Pazar

Bu Kez Son Dakikada Fener Güldü


Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'in 29.haftasında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Gaziantepspor'u ağırladı, Andre Santos'un 90+4'te attığı golle de 1-0 galip gelerek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Maç oldukça sert başladı. Daha ilk dakikada ceza sahasında Alex'e yapılan harekete Hüseyin Göçek'in "devam" demesi tansiyonu yükseltti. Böylece maçın henüz başında kontrolü kaybeden bir hakem profili ortaya çıktı. Özellikle Gaziantepsporlu oyuncuların gerek ikili mücadelerdeki sert hareketlerine gerekse de duran toplar öncesinde ceza sahasında oyuncuları yaka paça indirmelerine gerekli uyarıları yapmayan hakem haliyle Lugano ve Emre'yi de oyundan atamadı. Amiyane tabiriyle eyyamın kralını yaptı.

Futbol açısından bakacak olursak Fenerbahçe ilk yarıda Semih ve Gökhan Gönül'le iki net pozisyondan faydalanamadı. Özellikle Semih'in kaçırdığı golü Güiza bile kaçırmazdı. Önceki haftalara oranla daha durağan bir Fenerbahçe vardı. Bunda Antep'in sert oyunun ve hakemin buna prim tanımasının rolü büyüktü. İkinci yarıya ise Fenerbahçe baskılı başladı. Semih'in çok net bir biçimde kaleciye yaptığı faul sonrası sayılmayan golü dışında Alex ve Semih ile 2 pozisyondan daha yararlanamadı Fenerbahçe. Aykut Kocaman beraberlikle mağlubiyet arasında çok büyük fark olmadığından tüm riskleri alarak Stoch ve Dia'yı kullanmaya başladı. Bu arada Gaziantep de özellikle Olcan'la çok tehlikeli oldu ki kendisinin bir topu da direkten döndü.

82.dakikada Murat Ceylan kırmızı kartla oyundan atılınca G.Antep oyunu kendi yarısahasında kabul etmeye ve hemen hemen hiç çıkmamaya başladı. Sakatlıklar, oyuncu değişiklikleri ve kırmızı kart pozisyonundaki zaman kaybından dolayı 6 dakikalık duraklama işaret edildi. Duraklamanın 4.dakikasında Stoch'un direkten dönen vuruşunu tamamlayan Andre Santos şampiyonluk yolunda bugüne kadar atılmış en kritik golü attı Fenerbahçe için ve Fenerbahçe 3 puanı kazandı. Golden sonra G.Antep yedek kulübesi karışırken biz tribünlerden bunla ilgili fazla bir şey algılayamadık.

Hüseyin Göçek geçen sene Kadıköy'de oynanan Beşiktaş maçından sonra ilk defa Fenerbahçe'nin bir maçını yönetti. O maçta Beşiktaşlıların tepkisini çeken yönetiminden sonra sanki bugün birilerine şirin gözükmek için Fenerbahçe aleyhine hatalı kararlar verdi.

Sonuç olarak; Fenerbahçe çok kritik bir 3 puanı hem de son dakikada alarak önemli bir iş başardı. Artık Trabzonspor'un puan kaybını bekleyecekler.

Hiç yorum yok: