BİY

20 Nisan 2011 Çarşamba

El Clasico 2.Ayak


20 günlük El Clasico serisinin ikincisinde Barcelona ile Real Madrid bu kez Kral Kupası finalinde karşılaşacaklar. İlk maçta her zamanki gibi kendi oyununu oynamaya çalışan fakat bunda pek de başarılı olamayan Barcelona ile rakibe önlem almanın derdine düşmüş bir Real Madrid vardı. Böyle olunca ilk maç öncesindeki beklentiler boşa çıkmış, birçok futbolsever hayal kırıklığına uğramıştı.

Bu akşamki finalde de benzer bir tablo ile karşılaşma ihtimalimiz bir hayli yüksek. Ancak kadrolarda bazı farklılıklar olacaktır. Öncelikle Real Madrid'de Mourinho'nun Benzema, Adebayor ya da Higuain'i oynatmayıp o bölgeye Ronaldo'yu koyup Mesut Özil'e ilk onbirde şans vermesi bekleniyor. Böylece ilk maçta beklentileri karşılayamayan formsuz santraforların yerine oyuna girdikten sonra maçın gidişatını değiştiren Mesut Özil'i kullanacak ki ilk maç dikkate alındığında bu Real Madrid için bir avantaj. Buradaki tek soru işareti Mesut Özil'in hiç savunma yapmıyor olmasının defansif bir zaafiyet yaratıp yaratmayacağı.

Barcelona ise yine ilk maçtaki gibi kendi oyununu oynamayı amaçlayacaktır. Haftasonu oynanan maçta sakatlanan Puyol'un oynayabilecek durumda olduğu söyleniyor. Bu Barcelona için ciddi bir avantaj çünkü Real Madrid maçlarında Puyol her zamankinden daha iyi oynuyor. Onun dışında kalede Pinto oynayabilir diye düşünülüyor ancak bu bana pek olası gelmiyor. Bunlar haricinde Barcelona'daki tek eksik Abidal olarak gözüküyor.

Mesut Özil'in takıma dahil olmasıyla Real Madrid'in orta sahada kazanılan topları daha iyi kullanma şansı arttı. Öte yanda David Villa ve Pedro'daki form düşüklüğü de Barcelona'nın gol yükünü Messi'nin tek başına sırtlamasına sebep oluyor. Tüm bu durumlar dikkate alındığında Barcelona'ya maçı Messi kazandırır gibi duruyor. Eğer Messi coşarsa Barcelona rahat kazanır, coşamazsa yine kazanabilir belki ama çok zorlanır. Real Madrid'in ise orta sahada kazanılan topları çok iyi kullanması kupayı onlara getirebilecek başlıca faktör olarak gözüküyor.

Hiç yorum yok: