BİY

23 Nisan 2011 Cumartesi

Trabzon Tökezledi


Trabzonspor Fenerbahçelilerin beklediği puan kaybını Eskişehir'de yaptı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarşında insiyatifi ele alma şansı geçmiş oldu.

Maçın ilk yarım saati tamamen Trabzonspor'un kontrolünde geçti. Eskişehirspor bu süre boyunca hiçbir şekilde top yapmaya çalışmadı gelen topu direk ileri vurdu. Ancak Trabzonsporlu oyuncular o kadar formsuzlar ki bu dakikaları değerlendiremediler. Özellikle Umut ve Alanzinho ortalarda yoktular. Orta sahada da Colman zaten 2.yarının başından beri iyi oynamıyor. Böyle olunca da ortaya zorlanan bir Trabzonspor çıkıyor. İlk yarının son 15 dakikasında ise Eskişehirspor da biraz top yapmaya başlayınca Trabzon kalesine gelmeye başladı ama onlar da çok etkili olamadı. İlk yarıda akılda kalan pozisyonlar Jaja'nın direkten dönen serbest vuruşu ile Mustafa Yumlu'nun sayılmayan golüydü ki hakemin verdiği karar doğruydu.

İkinci yarı ilk yarıya oranla daha iyi bir Eskişehir vardı. 2.yarının başında bu defa Burak Yılmaz'ın golünü hakem iptal etti ki o karar da doğruydu. Maç oldukça kısır geçerken Şenol Güneş Yattara hamlesini yaptı. Sağ kanatta Yattara zaman zaman tehlikeli de oldu ama o pozisyonlardan da bir sonuç çıkmadı. Trabzonspor'un risk aldığı bölümlerde Eskişehirspor da Trabzon kalesinde tehlikeli pozisyonlar üretti. Özellikle Burhan Eşer çok net bir gol fırsatından yararlanamadı. Doğrusunu söylemek gerekirse maçın hakkı beraberlikti öyle de oldu.

Şampiyonluğa oynayan Trabzonspor'un rakibi baskı altına almasını, boğmasını beklerdim. Ama Trabzonspor oyunun hiçbir bölümünde böyle bir baskı oluşturamadı. Doğrusunu söylemek gerekirse kalite olarak da çok kötü bir maçtı. Eskişehirspor şampiyonluk adayıyla berabere kaldı ama bana göre iyi bir futbol oynamadı. Hatta zaman zaman savunmada çok ciddi hatalar bile yaptılar. Özellikle Koray'ın birkaç pozisyonda ciddi hataları oldu. Yine bir pozisyonda Ivesa topu uzaklaştırmak isterken Yattara'ya attı. Eskişehirspor böyle hatalar yapmasına rağmen Trabzonspor bunları değerlendiremedi.

Maçın son dakiklarında Tolga Zengin'in bir pozisyonda burnu kırıldı. Kendisi maçtan sonra ameliyata alındı ve gelecek haftaki Gaziantepspor maçında oynayamayacağı açıklandı. Kaleye 3.kaleci Bora Sevim geçecek gibi gözüküyor. Kendisini FM'den tanırım. Orada iyi kaleciydi. Ama gelecek hafta ne olur, bilemem.

Hiç yorum yok: