BİY

21 Nisan 2011 Perşembe

El Clasico 2.Ayak: Kupa Madrid'in


Real Madrid ile Barcelona'nın serideki 2.randevusu Kral Kupası finalindeydi. Real Madrid Ronaldo'nun 102.dakikada attığı golle 2 yıl sonra bir El Clasico'yu kazanarak Kral Kupası'nı müzesine götürdü.

Real Madrid beklenen kadrosuyla sahaya çıktı. İlk maçta sonradan girip iyi işler yapan Mesut Özil kadrodaydı. Barcelona'da ise kalede Pinto vardı. Ayrıca Guardiola Puyol'u riske etmek istememiş onun yerine o bölgede Mascherano'ya görev vermişti.

İlk yarı Real'in istediği gibi gitti. Orta sahadaki fiziksel üstünlüklerini kullandılar. Barcelona'nın oyununu bozdular. 2009'daki Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki Chelsea maçlarından beri Barcelona belki de ilk defa bu kadar zorlandı. Real Madrid Ronaldo ve Pepe'yle 3 net pozisyon buldu. Hatta bir topu da direkten döndü ancak kaleden içeriye girmeyince ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı ise işler tersine dönmüştü. Bu kez Barcelona kendi kimliğini sahaya yansıtmaya başladı. Pas trafiğini hızlandırdılar. İlk yarıda ortalarda gözükmeyen Pedro'nun da iş yapmaya başlamasıyla Real Madrid pozisyonlar vermeye başladı. Fakat bu kez Casillas sahneye çıktı ve 3 kritik pozisyonda gole izin vermedi. Son dakikada Di Maria'nın şutunu Pinto kurtarınca maçın normal süresi 0-0 sona erdi ve uzatmalara geçildi.

Uzatmalar öncesinde avantajlı taraf Barcelona gibi gözüküyordu. Çünkü Madrid daha fazla yorulmuştu. Ancak Barcelonalı oyuncuların da pili bitti. Bu noktada Barcelona'nın belki de tek eksiği ortaya çıktı. Kenarda oyuna sonradan girip skoru değiştirebilecek oyuncuları olmaması. Barcelona mükemmel bir takım. Fakat ideal 11'deki oyuncuların alternatifi yok. Böyle olunca da bu tip 120 dakikalık maçlarda işleri zorlaşıyor.

102.dakikada Di Maria'nın ortasında Ronaldo kafayı vurup takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. Bu golle birlikte morallenen Real Madrid kalan dakikalarda rakibine pozisyon vermeyince Kral Kupası'nı kazanmayı başardılar hem de Barcelona'yı yendiler. 120.dakikada Di Maria'nın gördüğü kırmızı kart ise Mourinho açısından bir geleneğin devamı niteliği taşıyordu.

Maçın hakemi Mallenco ilk yarıda oyunu çok fazla durdurdu. 2. yarı ise pozisyonları oynatınca maçın temposu arttı. Ancak Madridli oyuncuların sertliğine de açıkçası izin verdi. Özellikle Arbeloa'nın Villa'ya yaptığı hareket çok net bir biçimde kırmızı karttı. Real Madrid Şampiyonlar Ligi maçlarında böyle hakem bulamayacaktır.

El Clasicoların heyecan kat sayısı her geçen maç artmaya başladı. Son 2 maçta 5-0'ın rehavetine kapılan Barcelona maçlarda biraz fazla rahat takılıyordu. Bu mağlubiyet onları kamçılayacaktır. Şampiyonlar Ligi'nde çok daha iyi bir Barcelona izleriz diye tahmin ediyorum.

Hiç yorum yok: