BİY

14 Nisan 2011 Perşembe

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Rövanş Maçları 2/2


Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam oynanan iki maçla son iki yarı finalist de belli oldu. Real Madrid Barcelona'yla Schalke ise Manchester Utd. ile eşleşti.

Tottenham ilk maçta 4-0 yenildiği rakibine hiç olmazsa Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk yenilgilerini tattırmak, Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle veda etmek istiyordu. İlk yarıda da bu hedef doğrultusunda rölanti oynayan Real Madrid'in kalesinde ciddi pozisyonlar da ürettiler. Özellikle Bale ve Lennon ile kanatları etkili kullanan Tottenham birkaç pozisyonda gole yaklaşmasına rağmen toğu ağlara göndermeyi başaramadı. 1-2 tartışmalı penaltı pozisyonunda ise hakem oralı bile olmadı.

2.yarının başında Cristiano Ronaldo'nun vuruşunda Gomes hata yapınca Real Madrid golü buldu. Bu gol maçın tüm zevkini kaçırdı. Gomes'in yediği bu hatalı gol tüm takım arkadaşlarını etkiledi ve Tottenham adeta durdu. Geriye kalan dakikalarda pek önemli bir pozisyon yaşanmazken Real Madrid de resmen Barcelona'nın rakibi oldu.

Diğer maçta ise Schalke deplasmanda 5-2 kazandığı ilk maçın ardından Inter'i sahasında da yenmeyi başardı. Inter geçen turda ufak çapta bir mucize gerçekleştirip çeyrek finale çıkmıştı. Fakat şimdi daha büyük bir mucize lazımdı. Schalke son derece kontrollü bir oyunla Inter'e doğru dürüst gol pozisyonu bile vermedi. Höwedes'in son dakikalarda attığı golle de galip gelmeyi başararak tıpkı diğer yarı finalistler gibi 2 maçı da kazanarak yarı finale yükseldiler. Dün akşamki maçın yıldızı ise 1 gol 1 asist ile oynayan Raul Gonzalez oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarından sonra Barcelona, Real Madrid ve Manchester United'ın çeyrek finalde birbirleriyle karşılaşmamaları durumunda yarı final oynayacak 4 takımdan 3'ü olacağını tahmin ediyordum. Bu 3 takımın yanına Chelsea gelebilir diyordum ancak çeyrek finalde Manchester ile karşılaştılar. Kuralardan sonra Inter çıkar diye düşünüyorduk ki Schalke karşısında hezimete uğradılar. Schalke'nin bu noktaya gelmiş olması ise hem büyük bir başarı hem de çok büyük bir sürpriz oldu. Ama daha ileriye gidebileceklerini zannetmiyorum. Çünkü rakipleri Manchester Utd. Ne Inter'in ne de Valencia'nın yaptığı hataları yapmayacaktır. Üstelik Şampiyonlar Ligi tecrübesi çok üst düzey olan bir takım. El Clasicolarda ise merak konusu olan Mourinho'nun yapacakları olacak.

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final maçları 26-27 Nisan ve 3-4 Mayıs tarihlerinde oynanacak. İlk maçlar Real Madrid ve Schalke'nin sahasında olacak.

Hiç yorum yok: