BİY

27 Nisan 2011 Çarşamba

El Clasico 3.Ayak


Real Madrid ile Barcelona'nın 20 günlük 4 El Clasico serisindeki 3.maç bu akşam Şampiyonlar Ligi yarı finali kapsamında Santiago Bernabeu'da oynanacak. Heyecan katsayısı her maç biraz daha artan maçlarda maç öncesi basın toplatılarında Mourinho ve Guardiola'nın karşılıklı sözleri de gerginliği artırıyor.

Real Madrid'de cezalı Carvalho bu maçta olmayacak. Ayrıca Khedira'nın sakatlığından dolayı oynayamayacağı söyleniyor. Bu durumda orta sahada direnci artıran Pepe'nin nerede oynayacağı merak konusu. Belki de Pepe yine orta sahada görev alıp Sergio Ramos stopere geçer ve sağ tarafta Arbeloa oynayabilir. Ya da Pepe stopere geçip orta sahada Lassana Diarra oynayacaktır. Ya da Xabi Alonso-Pepe-Diarra üçlüsü orta sahada görev alabilir. Bu maç saatinde belli olacak.

Barcelona cephesinde ise 3 tane sol kanat oyuncusunun sakatlıklarının bulunması sıkıntı yaratıyor. Sol bekte kimin oynayacağı merak edilirken Barcelona'da düzenin işlemesinde çok büyük katkısı olan Iniesta'nın da oynayamayacak olması Barcelona adına şüphesiz çok büyük bir handikap oluşturuyor. Geçen sene de yarı finallerde Iniesta oynayamamış Mourinho'nun Inter'i Barcelona'yı saf dışı bırakmıştı. Yine 2009'da da Barcelona Chelsea'yi yarı finalde elerken golü atan adam Iniesta'ydı.

Futbol olarak bu maç da önceki iki maçtan farklı olmayacaktır. Kendi oyununu oynamaya çalışan Barcelona ile rakibi durdurup orta sahada kazanılan toplarla goller arayacak olan Real Madrid izleyeceğimizi düşünüyorum. Bu maçta kritik olan iki nokta var. Birincisi Barcelona eğer Real Madrid'i yenmek istiyorsa pas temposunu artırmak zorunda. Bunu yaptıkları zaman Real Madrid kalesinde pozisyon bulabiliyorlar. İkincisi de hakemlerin Real Madrid'in sertliğine gösterecekleri tölerans. Barcelona'ya inanılmaz ayar olup, ölümüne Real Madrid'i ve Mourinho'yu destekleseniz bile taraflı tarafsız herkesin kabul etmesi gerekir ki iki maçta da hakemler Madridli oyuncuların sertliğine aşırı derecede müsamaha gösterdiler. Elbette maçın tansiyonuna göre kuralları biraz daha farklı uygulayabilirsiniz. Ancak bunun dengesini sağlayamadığınız zaman bir takıma avantaj sağlamış oluyorsunuz.

Geçen sene Inter Barcelona'yı 3-1 yenerken aşağı yukarı Real Madrid gibi oynayarak yenmişti. Ancak Inter o maçta yakaladığı pozisyonlarda golü atarken Real Madrid'in iki maçta attığı iki gol aslında oyun planının bir sonucu değildi. Eğer Real Madrid yine planladığı şekilde gol bulamayacak olursa işini çok zora sokar gibi gözüküyor. Barcelona'nın ise pas temposunu artırması ve David Villa ile Pedro'dan da en iyi şekilde faydalanması final için olmazsa olmaz.

Hiç yorum yok: