BİY

17 Nisan 2011 Pazar

El Clasico 1.Ayak-0


Real Madrid ile Barcelona'nın 4 El Clasico'sundan ilkinde teoride gülen taraf çıkmadı ama maç sonunda Barcelonalı futbolcuların hal ve hareketlerinden beraberlikten mutlu oldukları sonucunu çıkarabiliriz ki 8 puanlık farkı koruyan bir takım için normal bir durum.

Barcelona Abidal hariç ideal onbiriyle sahaya çıkarken Mourinho savunma yönü olmayan Mesut Özil'i kenara çekip Pepe'yi orta sahada kullanıp Albiol'u stopere koydu. Real Madrid özellikle Pepe ve Khedira'nın sertliği ile Barcelonalı oyuncuları yıldırıp orta sahada kazanılan toplarla da Di Maria ve Ronaldo'yu kullanıp hızlı çıkarak ve duran toplardan gol atmayı amaçlıyordu. Barcelona ise klasik oyun sistemini uygulayarak golü düşünüyordu. Ancak Villa'nın verilmeyen penaltısı ile Messi'nin aşırtma vuruş düşündüğü pozisyon haricinde ilk yarıda pozisyon üretemediler. Ancak %70'e %30'luk bir topa sahip olma oranı yakaladılar. Öte yandan Real Madrid bir korner sonrası Ronaldo'yla çok tehlikeli bir pozisyon yakaladı ancak Barcelona savunması topu çizgiden çıkarmayı başardı.

2.yarı da benzer bir şekilde devam ederken 53.dakikada Albiol David Villa'yı ceza sahasında düşürünce hakem penaltıyı verdi ve Albiol'u kırmızı kartla oyundan attı. Böylece bir Mourinho takımı bir kez daha Barcelona'ya karşı 1 kişi eksik kalmıştı. Penaltıyı gole çeviren Messi de ilk kez Mourinho takımlarına karşı gol bulmayı başardı. Golden sonra genel kanaat Barcelona'nın maçı koparacağı yönünde olsa da özellikle David Villa ve Pedro'nun formsuzlukları buna engel oldu.

Takımının 10 kişi kalmasına hazırlıklı olan Mourinho hamleler yapmaya başladı. Önce Benzema'yı çıkarıp Arbeloa'yı aldı. Ardından ise Xabi Alonso ve Di Maria oyundan çıktı ve yerlerine Mesut Özil ve Adebayor girdi. Guardiola ise Puyol'un sakatlanmasıyla Busquets'i stopere çekip Keita'yı orta sahaya alırken, Pedro ve Adriano'nun yerlerine ise Affelay ve Maxwell'i tercih etti.

Barcelona da olsanız 1-0 önde de olsanız ve rakibiniz eksik kalmış olsa da maç bitmiş gibi davranmamalısınız. Real Madrid'in 10 kişiyle verdiği mücadeleyi takdir etmekle birlikte Barcelona'nın da 1-0'dan sonra rehavete kapıldığını unutmayalım. En azından futbolun bazı yazılı olmayan kurallarının zaman zaman Barcelona için de geçerli olduğunu bu maçta görmüş olduk.

Mesut'un oyuna dahil olmasından sonra canlanan Real Madrid gol atabileceğinin sinyallerini vermeye başlamıştı. 83.dakikada ise bu işi pratiğe dökmeyi başardılar. Dani Alves'in Marcelo'yu düşürdüğü pozisyonda bu kez Real Madrid penaltı kazandı. Topun başına geçen Ronaldo daha önce gol atamadığı Barcelona'ya karşı bu şanssızlığını kırmayı başardı. 1-1'den sonra ise her iki takım da gol atabilecek pozisyonlar yakaladıysa da gole ulaşamadılar ve Barcelona'nın 5 maçlık El Clasico galibiyet serisi sona ermiş oldu.

Maçın hakemi Albiol'u oyundan atıp penaltı çalmış olsa da diğer faul pozisyonlarında gösterilen kartlarda Madridlilere cimri Barcelonalılara ise oldukça cömertti. Şu maçı Pepe, Khedira ve biraz da Ramos sarı kart görmeden tamamladılar. Bariz bir biçimde Real Madrid daha sert oynarken Barcelona'nın daha çok sarı kart görmesi hakemin iyi bir yönetim göstermediğinin kanıtıdır. Ayrıca Casillas'ın Villa'ya yaptığı hareketin penaltı olduğunu da hesaba katarsak birileri hakemden şikayet edecekse bu Barcelona olmalıdır.

Böylece ilk El Clasico berabere bitti ama Barcelona istediğini aldı. Maçla ilgili enteresan bir nokta ise Barcelona sanırım hiç korner kullanmadı. Real Madrid'in şampiyonluk şansı zaten çok azaldığından onlar da hiç değilse rakibin galibiyet serisine 10 kişiyle son vermenin moralini kazandılar. Ancak yine de Barcelona diğer 3 maç için önde olan taraf olmaya devam ediyor. Özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki rövanşın Nou Camp'ta olması onlar için büyük avantaj olarak gözüküyor.

Hiç yorum yok: