BİY

27 Nisan 2011 Çarşamba

Schalke 0-2 Manchester Utd.


Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Manchester Utd. Schalke'yi deplasmanda 2-0 yenerek Wembley'deki takımlardan biri olmayı büyük ölçüde garantiledi.

Schalke'nin bu sezon yarı final oynaması beklenen bir şey değildi. Pek öyle yarı final oynayacak bir görüntüleri yoktu. Ancak gerek ortaya koydukları pozitif futbol gerekse de futbol şansı onları bu noktaya getirdi. Ancak Manchester Utd. gibi buraların müdavimi olmuş ve kadro olarak da çok tecrübeli bir takım karşısında sadece Neuer'in üstün performansıyla finale çıkmaları şüphesiz çok zordu. Schalke için bunlardan daha fazlası gerekliydi. Manchester United'ın kadrosunda 2008'de şampiyon olmuş 2009'da da final oynamış isimlerin hemen hemen hepsi duruyor. Sadece Hernandez, Valencia ve Rafael o kadroda yok. Öte yandan Schalke'de ise sadece Raul ve yanılmıyorsam Farfan daha önce Şampiyonlar Ligi'nde yarı final görmüş isimler. Bu kadar büyük tecrübe farkı olunca da Manchester'ın aldığı bu skor son derece normal oluyor. Ayrıca Manchester Inter'in yaptığı hataları yapacak bir takım olmadığı için de finali kaybetmesi çok zordu. Nitekim baştan sona üstün oynadıkları ve çok sayıda gol pozisyonu buldukları maçı 2-0 kazanarak evlerine çok avantajlı bir skorla döndüler. Bundan sonrası için de turu vermeleri çok zor.

Ayrı pir paragraf da Ryan Giggs için açmak gerekiyor. Chelsea maçlarında yaptığı 3 asist ile takımının yarı finale çıkmasında en önemli pay şüphesiz onundu. Dün de bir gol atarak takımının büyük ölçüde finali garantilemesini sağlayanlardan biri oldu. Manchester Utd. bu sene Şampiyonlar Ligi şampiyonu olursa 38 yaşındaki bu adamın kariyerinin sonlarındaki bu performansı futbol tarihindeki yerini alacaktır.

Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam El Clasico oynanacak. Santiago Bernabeu'daki maçta Real Madrid ile Barcelona bu sezon 4.kez karşılaşacaklar ve yarı finaldeki ilk maçlar tamamlanacak.

Hiç yorum yok: