BİY

15 Nisan 2011 Cuma

El Clasico 1.Ayak


20 günlük 4 El Clasico serisinin ilki yarın akşam Santiago Barnebeu Stadı'nda oynanacak. Real Madrid ile Barcelona La Liga'nın 32.hafta maçında karşı karşıya gelecekler. Barcelona'nın 8 puanlık ciddi bir avantajı var ki maçı kaybetse bile şampiyonluğu kaybetmesi pek muhtemel gözükmüyor. Keza Real Madrid de artık şampiyonluktan umudunu büyük oranda kesmiş, Kral Kupası'na ve Şampiyonlar Ligi'ne daha çok önem vermiş durumda.

Her ne kadar Mourinho 4 maç birbirini etkilemez dese de bu bana göre doğru değil. Bir kere Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak maçlar zaten birbiriyle direkt alakalı. Diğer iki maça da şöyle bakabiliriz: Yarın akşam ki maçın skoru ne olursa şampiyon çok büyük ihtimalle Barcelona olacak gibi gözüküyor. O yüzden yarın akşamki maç diğer 3 maç için bir test maçı olarak da düşünülebilir. Bu maç referans alınmak suretiyle diğer 3 maç için teknik adamlar taktikler geliştirebilir oyuncularına bu maç üzerinden gerekli uyarıları yapabilirler diye düşünüyorum. Yani bu 4 El Clasico'yu toplamda 360 dakikalık 4'e bölünmüş bir maç gibi düşünebiliriz. Kral Kupası finali ve Şampiyonlar Ligi yarı finali uzatmaya giderse bu süre 420 dakikaya da çıkabilir.

Yarın akşamki maça dönecek olursak: İlk yarıdaki maç 5-0 bitmiş Real Madrid hiçbir şey yapamamıştı. Tabi hal böyle olunca bu maçla ya da toplamda 4 maçla ilgili en büyük merak konusu Jose Mourinho'nun sahaya nasıl bir takım süreceği oluyor. Inter'le 3-1 kazandığı maçtaki gibi Real Madrid'i oynatabilir mi? Yoksa başka bir şey mi deneyecek? Ayrıca geçen sene Iniesta sakattı yoktu şimdi var. Hakikaten bu konuda yorum yapmak çok zor. Kadroları gördükten sonra daha sağlık yorumlar yapabiliriz..

Öte yandan Barcelona'nın ilk 11'i oynayacağı oyun hemen hemen belli gibi. Ancak geçen sene bol gol beklenen El Clasicolar kısır geçmiş, az gol atılmış, iki takım da temkini elden bırakmadan oynamıştı. Bu maçta olmasa bile diğer maçlarda Guardiola takımda bazı değişiklikler yapabilir diye düşünüyorum. Bu arada yarın akşam Puyol'un olmaması Barcelona'nın en büyük dezavantajı olacaktır. Çünkü Real Madrid'e karşı canla başla oynayan bir oyuncu. Ancak Kral Kupası finalinde oynayacağı söyleniyor ki bu Barcelona adına iyi haber. Zaten bu 4 maç içerisinde en az öneme sahip olan maç ilk maç gibi gözüküyor.

Bu maçlarda taraftarların en çok güvendikleri oyuncular şüphesiz takımlarının yıldızları Messi ve Ronaldo olacak. Hangisi daha iyi oynarsa onun takımı istediğini alacaktır.

Sonuç itibariyle 20 günlük futbol ziyafeti yarın akşam başlayacak. Tüm futbolseverlere hayırlı olsun.

Hiç yorum yok: