BİY

13 Nisan 2011 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Rövanş Maçları 1/2


Şampiyonlar Ligi'nde iki yarı finalist dün akşam belli oldu. Manchester Utd. ve Barcelona ilk maçta yendikleri rakiplerini rövanş maçlarında mağlup ederek yarı finalist oldular.

Manchester Utd. ile Chelsea arasında oynanan karşılaşma Premier Lig temposunda geçti. MANU ilk maçı kazanmış olmasına rağmen skorun üzerine yatmadı. Chelsea de zaten kazanmak zorunda olduğundan maç seyir zevki yüksek bir hal aldı. Hatta öyle ki Chelsea zaman zaman kontra atak şansı bile yakaladı.

Maç ortada giderken 43.dakikada O'Shea ile Giggs'in mükemmel organizasyonu neticesinde Hernandez'e topu boş kaleye göndermek kaldı ve MANU 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla bitti. Devre arasında Ancelotti Drogba-Torres değişkliğini yaptı. Ramires'in atılmasıyla 1 kişi eksik oynamaya başlayan Chelsea buna rağmen Drogba ile beraberliği yakalamayı başarsa da aynı dakika içerisinde Giggs bir kez daha sahneye çıkıp Park'a golü attırınca Chelsea'nin tüm umutları başka bahara kaldı. Manchester Utd. ise Wembley yoluna emin adımlarla ilerlemeye devam etti.

Chelsea sezona çok iyi başlamasına rağmen düşüşe geçti. Manchester Utd. ile oynanan maçlarda da özellikle hücumda takım olarak etkili olamadılar. Gol atmaları ileride oynayan oyuncuların kişisel çabalarıyla olabilirdi. O da bir kez oldu. Buna karşın 2 maçta da Manchester Utd. gayet organize bir biçimde hem hücum etti hem savunma yaptı. Bunun da karşılığını aldılar.

Diğer maçta ise Barcelona ilk maçta 5-1 yendiği Shakhtar'ı deplasmanda da Messi'nin golüyle yenerek 4 sene üst üste yarı finale çıkma başarısı gösterdi. Zaten ilk maçtan iş bitmişti ama Guardiola yine elindeki en iyi kadroyu sahaya sürmekten çekinmedi. Shakhtar'ın girdiği pozisyonlar da göz önüne alındığında aslında doğru bir karar verdiğini söyleyebiliriz. Kuralar çekildiğinde Shakhtar'ın Barcelona'yı zorlayabileceği düşünülüyordu. Hatta Shakhtar her iki maçta da böyle bir potansiyeli olduğunu göstermişti. Ancak son vuruşlardaki beceriksizlikleri Barcelona'nın turu çok rahat geçmesini sağladı. Barcelona yerine başka bir takımla eşleşselerdi bu kadar kolay teslim olmazlar, Schalke veya Tottenham'la oynamaları durumunda da yarı final için favori olan taraf olurlardı.

Şampiyonlar Ligi'nde diğer iki yarı finalist bu akşam resmiyet kazanacak. Real Madrid ve Schalke'nin yarı finale çok yakın olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok: