BİY

21 Şubat 2010 Pazar

Beşiktaş-Galatasaray Maç Öncesi


Geçen hafta aldığı hükmen galibiyetle liderliğe yükselen haftaiçi de deplasmanda Atletico Madrid ile 1-1 berabere kalarak Uefa Avrupa Ligi'nde tur için avantajlı bir skor elde eden lider Galatasaray, 38 puanlı bir maçı eksik ve şampiyonluk mücadelesinden kopmak istemeyen Beşiktaş'a konuk olacak.

Her iki takıma baktığınız zaman Beşiktaş savunmasıyla Galatasaray da hücum gücüyle ön plana çıkıyor. Tabi son haftalarda santrforsuz oynayan Galatasaray'ın hücumda çok da başarılı olamadığını gördük. Eğer Jo bu maçta oynarsa Galatasaray'ın bu sıkıntısını bir nebze olsun hafifletecektir. Keza Beşiktaş da savunmasıyla ön planda olan bir takımdı ancak Ferrari sakatlanınca Beşiktaş savunması çöktü. Bu maçta Ferrari'nin dönecek olması şüphesiz Beşiktaş'ın elini kuvvetlendiren en önemli faktör.

İlk onbirlere baktığımız zaman Frank Rijkaard'ın sürpriz yapmasını beklemiyorum. Ama Mustafa Denizli'nin bir enteresanlık yapması sürpriz olmayacaktır. Özellikle hücumda beklenmeyen bir ismi oynatmasını bekleyebiliriz. Ancak Ferrari-Sivok-Ernst-Fink dörtlüsünü bozmasını beklemiyorum. Keza defansın sağında İbrahim Toraman'a solunda da İbrahüm Üzülmez'e forma verecektir.

Galatasaray'ın nasıl bir anlayışla sahada olacağını az çok tahmin edebiliyoruz. Maçın sonucu belirleyecek olan Beşiktaş'ın hücumdaki performansı olacak. Eğer Beşiktaşlı hücumcular etkili olurlarsa saha ve seyirci avantajı da olan Beşiktaş galibiyet alabilir.

Beşiktaş-Galatasaray maçlarında genelde ev sahibi takımlar galip geliyor. Ancak çok ekstrem durumlarda bu durum değişiyor. İbrahim Üzülmez'in 100.yılda Sami Yen'de attığı gol ya da Hasan Kabze'nin 2006'da İnönü'de attığı 2 gol ile kazanılan maçlar gibi. Bu açıdan bakıldığında da Beşiktaş bir adım önde diyebiliriz.

Bu maçın sonucu Galatasaray için çok fazla önem arz etmiyor. Çünkü daha çok oynanacak maç var. Elbette alınabileck bir galibiyet çok önemli bir avantaj getirecektir. Beşiktaş'a ise beraberlik bile yaramıyor. Olası bir mağlubiyette ise şampiyonluk yarışından kopacaktır Beşiktaş. O yüzden galibiyet dışında bir seçeneği yok.

Hiç yorum yok: