BİY

23 Şubat 2010 Salı

Günah Keçisi


Fenerbahçe oynadığı son resmi maçlarda oynadığı "iyi futbola" rağmen maçları kazanamayınca taraftar takımdan birisine fatura kesmeye kalktı. Bu fatura da geldiği günden beri kaçırdığı gollerle saç baş yolduran Güiza oldu. Özellikle Lille maçından sonra...

Güiza geldiği günden beri çok önemli pozisyonlarda golleri kaçırdı, doğrudur. Ancak Güiza'nın golleri kaçırdığı maçların %90'ını Fenerbahçe kazanmıştır. Çünkü o maçlarda belli olan bir şey vardır. O da şu; takım iyi oynuyor en azından hücum adına ortaya bir şeyler koyuyor, pozisyona giriyor. Belli ki gol gelecek.

Gelelim son iki maça. Lille maçında Güiza iki net pozisyondan faydalanamadı evet. Ama Fenerbahçe o maçta ne oynadı ki Allah aşkına? Bir kere adamlar orta sahayı ele geçirmiş bütün dönen topları alıyorlar. Oyunun kontrolü tamamen Lille'de. Ayrıca yenilen iki gole bakın tam bir komedi. İlk golde Volkan amiyane tabiriyle yumurtladı. İkinci golde de Deniz Barış diye tabir edilen sahada ne iş yaptığı belli olmayan biri Frau'ya asist yaptı. Gördüğüm kadarıyla üzerinde sarı-lacivert çubuklu bir giysi vardı.

Bursaspor maçına gelince... Yaşananlar ilk defa yaşanmadı öncelikle. Ama ilk defa olmaması doğru olduğu anlamına gelmez. Ayrıca Bursaspor karşısında 2-0 öne geçiyorsun sonra maçı 3-2 kaybediyorsun. Kendi sahanda 3 gol yiyorsun sonra gidip Güiza'ya saldırıyorsun. Adalet bunun neresinde?

İlla birine fatura kesilecekse sıra Güiza'ya gelmeden önce bir sürü adam var takımda. Başta Cristoph Daum. Takım 3 haftadır saçmasapan basit goller yiyor. Ben hala buna bir önlem alma çabası görmedim. Bundan sonra da görmezsem şaşırmam. Sonra dengesiz Bilica var mesela. Her hareketi riskli, yaptığı her hata gole sebebiyet veriyor. Tam bir saatli bomba. Ama onun hatalarından kaynaklanan goller göze batmıyor Güiza'nın kaçırdıkları göze batıyor. Sonra Deniz Barış, Volkan Demirel, Cristian Baroni... Liste uzar gider. Sıra elbet Güiza'ya da gelir. Ama görünen köy kılavuz istemez. Fenerbahçe gol atıyor. Zaten ligin en çok atanı. Problem savunmada ve problemi göremeyen Cristoph Daum'da. Onlara da Güiza'ya yapılan ayıp yapılsın demiyorum. Ama adil olunsun.

Hiç yorum yok: