BİY

14 Şubat 2010 Pazar

Kanserojen Fener


Bu Fenerbahçe adamı kanser eder. İyi oynadığı maçta, bu kadar pozisyon bulduğu maçta son dakikada attığı golle berabere anca kalabiliyor. Zaten bu sene içerideki Galatasaray maçı hariç Fenerbahçe'nin rahatça izleyebildiğimiz bir maçı yok neredeyse. Kupadaki ilk maçta Bursa'yı ilk yarıda bulduğu gollerle 3-0 yendi belki ama onun rövanşını da gördük. Son dakikada attığı golle yarı finale zar zor kalabildi. Yani gördüğünüz gibi bu sene Fenerbahçe'nin rahatça bitirebildiği maç sayısı çok az.

Manisa maçına baktığınız zaman haftalardır devam eden rakibe verilen ilk pozisyonda gol yeme hastalığı devam ediyor. Maç başlıyor, Fenerbahçe pozisyonlara giriyor gol de buluyor. Daha sonra ilk yarının son dakikasında Manisa ilk kez tehlikeli geliyor ve golü atıyor. Bu Sivas maçında da böyle oldu, Denizli maçında da. Rakip ilk pozisyonunda golü attı tıpkı bugün olduğu gibi.

İkinci yarıya baktığınız zaman Fenerbahçe yine pozisyonlar bulsa da golü bulamadı. Golün gelmemesi Fenerbahçe'nin şuursuzca oynamasına sebep oldu. Bu şuursuzluk Manisaspor'a kontraataklarla gol bulma fırsatını doğurdu. Nitekim 90+3'te Isaac Manisaspor'u 2-1 öne geçirmeyi başardı. Ancak Fenerbahçe son dakikada bulduğu golle kazanması gereken maçta bir puanı kurtardı.

Değinmek istediğim başka bir nokta da Manisaspor'un ikinci golü. Bu gol Fenerbahçe'nin Sivas ve Diyarbakır maçlarında yediği gollerin adeta bir kopyası. Manisasporlu Isaac topu kontrol ediyor kendine pozisyon hazırlıyor. Fakat tüm bunlar olurken savunmacılardan biri gidip de Isaac'in pozisyonunu bozmaya çalışmıyor. Ya kaleye giden topa ayak uzatıyor ya da sırtını dönüyor. Toptan mı korkuyorlar nedir? Böyle bir kere gol yersin iki kere gol yersin ama üçüncü kez yiyorsan ayıp artık. Şamiyonluğa oynayan takım bu kadar kolay gol yer mi? Hadi yedi diyelim buna bir önlem alınmaz mı? 3 maçtır aynı golü yiyorsun, insaf!

Fenerbahçeli futbolcular Bursa maçından ders alsın dedik. Belli ki oradan alınması gereken dersler alınmış ama önceki haftalarda alınan galibiyetler aldatıcı olmuş. Denizli maçını, Sivas maçını 1-1 olduktan sonra çevirdi Fenerbahçe. Ama bugün gördü ki 1-0'la yetinmemek gerekiyor. Bundan sonraki haftalarda Fenerbahçe'nin bir daha böyle maçlar oynayacağını zannetmiyorum. Fenerbahçe iyi yolda ilerliyor belki ama halletmesi gereken bazı sorunlar var.

Hiç yorum yok: