BİY

18 Şubat 2010 Perşembe

Lille 2-1 Fenerbahçe


Fenerbahçe Uefa Avrupa Ligi 1.Eleme Turu ilk maçında deplasmanda Lille ile karşılaştı. Sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılan Fenerbahçe rövanş için makul bir skor elde ettik desek yanlış olmaz.

Sakatlıkları bulunan Lugano, Emre ve Cristian'ın bu maçta oynayabilecek duruma gelmeleri Fenerbahçe için olumlu gelişmelerdi. Keza Gervinho'nun ilk onbirde olmaması da. Maça baktığınız zaman ise ilk dakikalarda Lille topun kontrolü Fenerbahçe'ye bıraktı ve Fenerbahçe maça baskılı başlamış gibi gözüktü. Fakat orta sahada kaptırılan topta Lille takımı çok hızlı çıktı ve daha 3.dakikada maç 1-0 oldu. Tabi yenilen golde Volkan Demirel'in hatalı olduğunu belirtmekte fayda var. 2 dakika sonra Vederson bu kez rakip kaleci Landreau'nun hatasından faydalandı ve mükemmel bir golle durumu 1-1'e getirdi. 1-1'den sonra oyun bir müddet Fenerbahçe'nin kontrolünde gitti. Bunda Lille takımının önde basmaması ve Fenerbahçe'ye top yapma imkanı tanıması etkili oldu. Fakat daha sonra Lille önde basmaya başlayınca tehlikeli olmaya da başladılar. Fenerbahçe ise bu bölümlerde top yapmakta zorlandı. Buna rağmen kontraataktan çok önemli bir pozisyon yakaladı ancak Güiza'nın kötü pası Fenerbahçe'ye gol şansı tanımadı ve ilk yarı 1-1 berabere sonuçlandı.

İkinci yarının 6.dakikasında sakatlanan Lugano'nun yerine oyuna giren Deniz Barış çok büyük bir hata yaparak Frau'ya asist yaptı ve Lille 2-1 öne geçti. Bu dakikadan sonra ise skoru korumaya çalışan Lille ile bir şeyler yapmaya çalışan ama etkisiz kalan bir Fenerbahçe vardı sahada. Lille hızlı adamlarını kullanarak goller bulmaya çalışırken Daum hala Güiza'dan bir şeyler bekleme garabeti içerisindeydi. Hal böyle olunca Fenerbahçe'nin gol atmasını beklemek abesle iştigal etmek anlamına geliyordu.

Fenerbahçe çok kötü bir skor almadı Lille karşısında. Zira 1-0'lık galibiyet tur için yeterli bir skor. Ancak Lille takımını düşününce Fenerbahçe 1-0 kazanabilir demek kolay değil. Zira çok hızlı hücuma çıkan bir takım Lille ve Fenerbahçe tarih boyunca hızlı hücuma çıkan takımlar karşısında sıkıntı yaşamıştır. Ayrıca Lille sahaya iyi yayılan iyi organize olan bir takım. Özellikle orta saha oyuncuları kolay kolay orta sahanın kontrolünü rakibe bırakacak adamlar değiller. Tüm bunlar düşünüldüğünde 1-0 Fenerbahçe'ye yetecek olsa da o skoru almak kesinlikle kolay olmayacaktır.

Hiç yorum yok: