BİY

1 Şubat 2010 Pazartesi

Sivasspor 1-5 Fenerbahçe


Geçen haftaki Denizli maçında görülen kartlar bu hafta oynanan maç öncesi Fenerbahçelileri endişeye rakip takım taraftarlarını da muhtemel puan kaybı ümidine sevk etmişti. Fakat Sivasspor savunması gösterdi ki insanların beklentileri oldukça yersizmiş.

Aslında maça istekli başlayan taraf Sivasspor'du. İlk dakikalarda önde basarak Fenerbahçe'yi çıkarmamayı hedeflediler. Bunu bir süre başarsalar da Fenerbahçe kalesinde bir tehlike yaratamadılar. İlerleyen dakikalarda Fenerbahçe dengeyi kurdu ve pozisyonlar gelmeye başladı. Mehmet Topuz'un direkten dönen şutu, Semih'in kale sahası içerisinden çektiği şutta kaleci Akın'ın mükemmel kurtarışı golün habercisi niteliğindeydi. Keza 30.dakikada savunmanın hatalı pası sonrasında Selçuk Semih'e "al da at" dercesine bir pas verdi ve Semih Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Fakat golden 7 dakika sonra Vederson ve Deniz'in ortak hatalarını Mehmet Yıldız mükemmel bir vuruşla değerlendirince Sivasspor beraberliği sağladı. İlk yarıda kalan sürede Fenerbahçe tekrar öne geçmek için çabalasa da bu çabalar sonuç vermedi ve ilk yarı 1-1 berabere sonuçlandı.

İkinci yarıya Fenerbahçe biraz daha kontrollü başlarken Sivasspor yine daha istekli gibi gözüküyordu. Fakat bir hakem atışı sonrası Sivasspor savunması uyurken Semih ve Deniz uyumayınca Fenerbahçe yeniden öne geçti. Daha sonra içine Cristiano Ronaldo kaçmış Uğur Boral attığı 2 benzer golle maçı kopardı. Son dakikalarda da Gökhan Gönül'ün golü skoru belirledi ve Fenerbahçe eksiklerine rağmen rahat bir galibiyet aldı.

Fenerbahçe dünkü maçta gerçekten çok rahat bir galibiyet aldı. Doğrusunu söylemek gerekirse dünkü maçla ilgili olarak Fenerbahçe'yi eleştirebileceğimiz fazla bir şey yok. Fakat rakibin doğru düzgün bir pozisyonu yokken gol yenmesi tesadüf mü yoksa zaafiyet mi bilemiyorum çünkü geçen hafta da Denizlispor neredeyse ilk tehlikeli pozisyonda golü attı. Sanırım bu konuda daha dikkatli olunması gerekiyor.

Sivasspor ile ilgili olarak da şunu söyleyebilirim ki takımın savunması resmen çökmüş durumda Fenerbahçeli futbolcular ne zaman ceza sahasına girseler ya da ne zaman ceza sahasına bir top atılsa tehlike yaşandı. Mehmet Yıldız'ın dönüşü şüphesiz ilk yarıdaki 17 puandan daha fazlasını Sivas'a kazandıracaktır. Ancak bu savunma toparlanmazsa Sivasspor'un kümede kalması kendi ellerinde olmaz.

Hiç yorum yok: