BİY

10 Şubat 2010 Çarşamba

Kasaplık Müessesi


Türkiye liglerinin bir gerçeğidir kasaplık müessesi. Bunları inkar etmenin bir manası yok. Üstelik bu kasap futbolcular yeni değil, yıllardan beri var. Rıdvan Dilmen'in başına gelenler ortada. "Kasap futbolcular yoktur." diyen halt etmiştir.

Ligin kasap futbolcuları Antalyaspor Galatasaray maçında Jo sakatlanınca Adnan Polat ve Frank Rijkaard tarafından tekrar gündeme getirildi. Özellikle Frank Rijkaard'ın Antalyasporlu Yalçın'ı suçlaması daha önce yapılan açıklamalardan farklıydı. Daha önce farklı isimler kasap futbolculardan bahsederken kimse isim vermemişti ancak Rijkaard işi bir adım öteye götürdü Antalyasporlu Yalçın'ı suçladı. Tabi daha sonra Jo'nun sakatlandığı pozisyonda Yalçın'ın olayla bir ilgisi bulunmadığı görüntülerle sabit olunca resmen peygamber muamelesi yapılan Rijkaard zor durumda kaldı. Eğer Yalçın ağzını kapatmak suretiyle Caner'e söylenmemesi gereken bir şey söylediyse onu da çıksın açıklasınlar.

Şu 321 milyon dolar lafı artık klişe bir laf oldu ve yavaştan uyuz olmaya başladım. Ama bu ihaleden sonra artık Digitürk Türk futbolunda yardımcı rolden başrole terfi etmiştir. Artık Digitürk sahada oynanan futbola direkt olarak müdahale edecektir. Bu müdahale şüphesiz oynanan futbolun kalitesini artırmak için olacak ve kasap futbolculara artık hakemler prim tanımayacaklardır. Ayrıca Galatasaray tarafından yapılan açıklamalardan sonra kasaplar kendine dikkat etmek zorunda kalacaklardır.

Hiç yorum yok: