BİY

27 Eylül 2009 Pazar

Antalyaspor 1-2 Fenerbahçe


Maçtan önce Fenerbahçe'nin 7'de 7 yapacağına kesin gözüyle bakıyordum. Zira Antalyaspor'un durumu belli. Aslında küme düşme hattında olması gereken bir takım. Fakat Sivas, Denizli, Kasımpaşa sağolsun orada değiller.

Fenerbahçe 10.dakikada arka arkaya iki pozisyon yakaladı. İlkinde Alex'in plasesini kaleci çıkardı. Ardından dönen topta Alex topukla Kazım'a çıkardı o da Fenerbahçe'yi öne geçirdi. Bu golden 10 dakika sonra Antalyaspor girdiği tek pozisyonda harika bir gol attı. Ali Zitouni kafayı çok iyi yere vurdu skora eşitklik geldi. İlk yarının sonuna kadar Fenerbahçe'nin iki topu direkten dönerken bir pozisyonda da Bilica müsait pozisyonda golü atamadı.

Daum ikinci yarıya zorunlu bir değişiklikle başladı. Sakatlanan Andre Santos'un yerine Uğur Boral oyuna girdi. Bu değişiklik her ne kadar zorunlu gibi gözükse de sahada varlığı yokluğu belli olmayan Andre Santos'un oyundan alınması fena olmadı. 5 dakika sonra Gökhan Gönül de sakatlanınca Daum Semih'i oyuna aldı ama takım tertibi değişmedi. Semih Alex'in, Alex Mehmet Topuz'un, Mehmet Topuz da Gökhan Gönül'ün mevkiisine geçti. Doğrusunu söylemek gerekirse bu değişiklikler çok fazla bir şey farkettirmedi. Hatta Antalyaspor'un daha tehlikeli gelmesini bile sağladı. Fakat Güiza'nın mutlak pozisyonda golü kaçırması Antalyaspor'u da tedirgin etti ve hızını kesti. 70'e kadar Fenerbahçe rakip kalede ciddi pozisyonlar bulmasına rağmen golü atamadı. Daha sonra Fenerbahçe iyice oyndan düştü ve Antalyaspor tehlikeli gelmeye başladı. Veysel'in kurnazca yaptığı vuruşu Volkan çok iyi kurtardı. 89'da ise Korhan sağ taraftan çalımlarla ceza sahasına girerek tehlike yarattı dönen top yine Antalyaspor'da kaldı ceza sahasına atılan topu Vederson karşıladı, Alex'e attı. Alex'in pasında 3 Fenerbahçeli futbolcu kaleci karşı karşıya kaldı ve Fenerbahçe Semih'in golüyle maçı kazandı.

Fenerbahçe maçın belli bölümlerinde iyi oynadı. Ama maçın tamamına baktığımızda kötü oynadığı dönemler de oldu. Ama böyle oynadığı bir maçta bile 5-6 golü çok rahat bulabilirdi. Bana göre Fenerbahçe çok iyi oynamamış olmasına rağmen haklı bir galibiyet aldı.

Fenerbahçe'nin en kötüleri Güiza ve Andre Santos'tu. Aslında Güiza gol pozisyonlarında beceriksizdi. Onun dışında faydalı oldu aslında. İlk yarıda Bilica'ya güzel bir orta yapmıştı. Fakat Andre Santos milli takıma gittiğinden beri hiçbir şey oynamıyor. Bu iki oyuncu dşında herkes görevini layıkıyla yaptı.

Antalyaspor ile ilgili bir şey söylemek istiyorum. Kesinlikle çok zayıf bir takım. Eğer Sivas, Denizli, Kasımpaşa gibi takımlar olmasa kesin küme düşerler derdim. Bir de durumu belirsiz Ankaraspor var.

Son olarak Fenerbahçe bu sezon belki de en iyi oynayan oyuncusu Emre'nin olmadığı 3 maçı kazanarak önemli bir iş yaptı. Daha da önemlisi iyi oynamadan çok pozisyon bulduğu maçta alması gereken 3 puanı aldı ve 7'de 7 yaptı.

Hiç yorum yok: