BİY

24 Eylül 2009 Perşembe

Bu Sefer Ucuz Atlattık


Dün Ntv Spor’da Spor Servisi programında Mehmet Demirkol, Shabani Nonda’nın Galatasaray’a maçı kazandırarak hepimizi kurtardığını, aksi takdirde Ali Güneş’in pozisyonu yüzünden işlerin sarpa saracağını söyledi. Ben de bu düşünceden yola çıkarak bu işin daha büyük boyutlu olduğunu saptadım.


2005-2006 sezonunda Fenerbahçe Anelka’nın Konya'da attığı gayrinizami bir gol ile son 20 dakikada maçı 2-0’dan çevirmeyi başarmıştı. Başarmıştı başarmasına ama o gol ile diğer büyük takımlar ortak hareket etme kararı almışlar, olayın üzerinden 24 saat geçmeden resmi web sitelerinden birbirine benzer açıklamalar yapmışlar, o haftaki maçlarına da “El değmemiş temiz bir lig istiyoruz.” Pankartlarıyla çıkmışlardı. O olaydan sonra özellikle Fenerbahçe ile Galatasaray arasında ciddi bir psikolojik savaş başlamış, iş “Bir Baba Hindi”lere, “Fakir Fukara Edebiyat”larına, küfürlü pankartlara değin varmıştı. Konya’da atılan o gol, Fenerbahçe’ye antipati, Galatasaray’a da sempati duyulmasını sağlamış, Futbol Federasyonu yönetiminin değişmesinin nedenlerinden biri olmuş, hatta daha da ileri gidecek olursak birçok Anadolu takımı Fenerbahçe’ye karşı oynadığı futbolun yarısını Galatasaray’a karşı oynamamıştı.

İşte Nonda, iki takımın yine o seneye benzer bir şampiyonluk mücadelesine gireceği daha şimdiden belli olan sezonda yine Galatasaray aleyhine yapılmış ciddi bir hatanın olduğu maçta 3 gol atarak sadece takımına galibiyeti getirmedi. Aynı zamanda ligin bekasını ve Futbol Federasyonu’nu da kurtardı. O sezon Konya’da atılan o golden canı yanmış bir Fenerbahçeli olarak şunu söyleyebilirim ki bizim ne hakem hatalarıyla kazanılan puanlara ne de Galatasaray’ın hakem hatalarıyla kaybedeceği puanlara ihtiyacımız var.


Bu haftaki pozisyon ceza sahasındaki pozisyonlarda yardımcı olacak asistan hakemlerin gerekli olduğunu bir kez daha gösterdi. Eğer orda bir hakem olsaydı, Ali Güneş ya o hareketi yapmayacaktı, ya da kırmızı kart görecek ve Galatasaray penaltı kullanacaktı. Hakemlerin 6'da 6 giden iki takımın mücadelesinde en küçük şeylerin bile ligin kaderine tesir edeceği bir vaziyette bu kadar fahiş hatalar yapmamaları gerekiyor. Üstelik Aziz Yıldırım 3 sene üst üste şampiyonluk sözü verdiği bir ortamda. Çünkü Fenerbahçe lehine yapılacak en ufak hatada bile bu sözün altında bir şeyler aranacak.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hata yapılmasa da o lafın altında art niyet aranır. Bence de iyi ki Galatasaray yendi yoksa işler sarpa saracaktı. Ama o pozisyonu görebilmek için 6 hakeme ihtiyaç yok hakemin gözünün önünde olmuş ve diğer yandan İlker Meral Balıkesir'de eczacılık yapıyor ve dükkanında hep Fenerbahçeyle ilgili şeyler var yani tam bir Fenerbahçe fanatiği. Bu tip muhabbetler yapmayı sevmiyorum ama böyle şampiyon olunacaksa da kimse şampiyon olmasın diyorum.

wuigk dedi ki...

demek o dönemde fb ye oynadıkları futbolun yarısnı bile gs ye oynamamışlardı öylemi, yazık valla bir de blog yazıyorsun harcadığın zamana yazık.