BİY

10 Eylül 2009 Perşembe

Ne Olacak Bu Tangocuların Hali?


Arjantin deplasmanda Paraguay'a 1-0 yenildi. Sahur vaktine denk geldiğinden ve boş gezenin boş kalfası olmamdan dolayı oturup maçı izledim haliyle. Doğrusu bu kadar kötü bir Arjantin takımı olacağını zannetmiyordum. Tamam iyi durumda değiller bu ara, ama bu kadar da değil, ayıp denen bir şey var.

Maçın ilk yarısı dengede gibi gözüküyordu aslında. Her iki takımında bir şeyler yapma çabası vardı. Fakat Paraguay Arjantin'e oranla daha derli toplu bir görüntü içerisindeydi. Golden önce iki topları da direkten dönmüştü. Derken orta sahadan çok şık ve seri paslarla hücuma çıktılar ve gol geldi. Valdez çaprazdan sert ve düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. Arjantin'in hevesi kırıldı bu golle, Paraguay da 1-0'ı kafi görünce geri kalan dakikalarda ortaya yavan bir oyun çıktı.

İkinci yarıya Arjantin Datolo-Lavezzi değişikliği ile başladı. Fakat bu değişiklik de pek fayda etmedi. 53'te Veron ucuz bir şekilde ikinci sarıyı gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Arjantin'in işi artık daha zordu. Daha sonra Agüero çıktı Martin Palermo girdi ama orta sahada bir şey olmayınca kimi getirirsen getir ilerde bir şey yapamaz. Arjantin ikinci yarı boyunca en tehlikeli pozisyonunu 90+4'te bulabildi ve maçı 1-0 kaybetti.

Arjantin'de bir organizasyon sorunu var ve bu sorunu çözecek adam kesinlikle Maradona değil. Zaten futbolculuğunda bireysel yetenekleriyle ön plana çıkmış oynadıkları takımlara sayısız maçlar kazandırmış futbolcular iyi teknik direktör olamıyor. Buna örnek olarak Hagi'yi de gösterebiliriz. Futbolculuğuna kimse bir şey diyemez ama teknik direktörlüğüne herkes sallar. Görünen o ki Maradona da böyle olacak. Maradona gibi tüm zamanların en yetenekli futbolcusunun, bireysel anlamda zirve yapmış, oynadığı futbolla Arjantin'e neredeyse tek başına Dünya Kupası'nı kazandırmış birisinin takımdaşlık kavramını yerleştirmesi çok zor hatta imkansız. Üstelik teknik direktörlük tecrübesi de yok. Zaten Arjantin'in sahadaki görüntüsüne baktığınızda (oynadığı futbol diyemiyorum zira öyle bir şey yok) topu alan kendi başına bir şeyler yapmaya kalkıyor. Lavezzi alıyor gidiyor, Messi alıyor gidiyor sonu tabi hüsran oluyor. Bu şekilde başarı gelmez.

Arjantin bir şekilde ordan burdan play-off'tan Dünya Kupası'na gider. Fakat bu şekilde oynayarak 2010'da gruptan çıkamaz. Toparlanamazsa durum vahim. Son olarak Veron ilerlemiş yaşına rağmen çıktı mükemmel oynadı. İnanılmaz hırslı ve istekliydi. Sahada adeta Gattuso'yu gördüm. Gördüğü kırmızı karta rağmen çok iyi oynadı. Maradona kenarda karizmayı çizdirmeye devam ederken, o sahada karizma yaptı.

Hiç yorum yok: