BİY

18 Eylül 2009 Cuma

Fenerbahçe 1-2 Twente


Twente kuraya 3.torbadan katılmasına rağmen 1.torbadan gelen Steua Bükreş'ten daha iyi bir takımdı. Bu yüzden dün akşamki maçın kolay geçmeyeceği de aşikardı. Nitekim öyle de oldu. Fenerbahçe maçı kaybetti.

Aslında maçın başındaki görüntü Fenerbahçe'nin bu maçı kazanacağı şeklindeydi. İyi başlamıştı maça Fenerbahçe. Fakat bu iyi başlangıç etkili pozisyonlar getirmedi. Daha sonraki dakikalarda Twente dengeyi sağladı. Sol kanattan Stoch ile tehlikeli geldiler ama onlar da golü atamadı.

İkinci yarı sahada daha kötü bir Fenerbahçe vardı. Bunun en önemli nedeni Emre'nin oyundan düşmüş olmasıydı. Sezon başından beri Gökhan Gönül ile birlikte takımın en iyisi olan Emre ikinci yarıda çok kötü oynayınca Fenerbahçe rakip yarı sahaya geçmekte zorlandı. Alex'in kafa vuruşu dışında pozisyon üretemeyen Fenerbahçe oyuncu değişikliğine gitti. Sahanın en kötülerinden Roberto Carlos'un yerine Mehmet Topuz oyuna girdi. 5 dakika sonra da serbest vuruştan golü attı. Attı atmasına ama Gökhan Gönül'ün sakatlığı yüzünden 10 kişi oynayan Fenerbahçe 4 dakika sonra golü yedi. Bu gol çok moral bozucu oldu. Çünkü güç bela öne geçtiğiniz maçta golü attıktan hemen sonra golü yiyince doğal olarak moraliniz bozulur. 5 dakika sonra da Andre Santos'un anlamsız hareketi rakibi 1-2 öne geçirdi. Sonrasında Alex bir pozisyona daha girse de Fenerbahçe golü bulamadı ve Avrupa Ligi'ne iyi başlayamadı.

Doğrusunu söylemek gerekirse Fenerbahçe kaliteli bir takım ile oynadı dün akşam. Sporting Lizbon'a zor anlar yaşatmışlardı ve son dakikada kendi kalelerine attıkları gol ile elenmişlerdi Şampiyonlar Ligi ön elemesinde. Ama ne olursa olsun Twente Fenerbahçe'nin yenemeyeceği bir takım değildi. Fenerbahçe kazanması gereken bir maçı Daum'un oyuna geç müdahale etmesinden dolayı kaybetti. Oynadığı süre boyunca hiçbir olumlu hareketi olmayan, bir çok atağı attığı saçmasapan paslarla bitiren Güiza'yı 80 dakika oynattı. Oysa en azından devre arasında yapılacak bir Güiza-Semih değişikliği çok şey farkettirebilirdi. Fenerbahçe bu maçı kaybettiyse bunun bir numaralı sorumlusu Daum, iki numaralı sorumlusu da Güiza'dır bana göre. Sonra da Andre Santos ve Roberto Carlos.

Fenerbahçe Avrupa Ligi'ne iyi başlayamadı ama Fenerbahçe'nin gruptan çıkma şansı bana göre hala yüksek. Çünkü Fenerbahçe'nin problemleri oyun sisteminde değil. Dün akşam sahada zaman zaman istediklerini yapabilen bir takım vardı. Sorun doğru oyuncuları oynatmamak ya da zamanında gerekli değişiklikleri yapmamak. Eğer Fenerbahçe doğru oyuncularla oynarsa ya da doğru oyuncular doğru zamanda oyuna alınırsa Fenerbahçe bu grubu en kötü ikinci bitirecektir.

Hiç yorum yok: