BİY

21 Eylül 2009 Pazartesi

Fenerbahçe 1-0 İ.B.B


Maçtan önce Daum'un ilk onbirde farklı isimlere yer vermesini bekliyorduk. Beklediğimiz kısmen de olsa gerçekleşti. Roberto Carlos'un yerine Vederson'a şans verildi. Fakat bizim beklediğimiz Güiza'nın yerine Semih'in oynamasıydı. Bayram günü bu dileğimiz gerçekleşmedi.

Maç enteresan başladı. Belediye takımı daha ilk dakikada tehlikeli geldi. Fakat bu pozisyonu onlar da beklemiyor olacaklar ki golü yapamadılar. Daha sonraki dakikalarda ise Fenerbahçe üstünlüğü eline geçirdi. Fakat bu üstünlük Fenerbahçe'nin çok pozisyon bulması için yeterli olmadı. Twente maçından farklı olarak sol kanatta Vederson olduğu için bu sefer o tarafta çalıştı ama sadece 1 kez soldan etkili orta geldi. Sağda ise Gökhan Gönül yine görevini yapmaya çalıştı. İlk yarıda Fenerbahçe birkaç pozisyon bulsa da çok etkili futbol oynamadı. Güiza 20'de kendine iyice bir sövdürdü. 34'te ise Vederson çok iyi bir vuruş yaparak Fenerbahçe'yi öne geçirdi. Golden 1-2 dakika sonra Alex "Fark ikiye çıktı." derken golü atamadı.

İkinci yarıya Abdullah Avcı İbrahim Akın'la başladı. Bu değişiklik Belediye'ye hücumda etkinlik getirse de üretkenlik getirmedi. Belediye takımı ikinci yarı ceza sahasına girmekte zorlandı. Dışarıdan atılan şutlarla etkili olmaya çalıştılar ama onların da pek azı kaleyi buldu. Kısacası Fenerbahçe rakibine ciddi bir pozisyon vermedi. Ama Fenerbahçe de çok tehlikeli pozisyonlar üretemedi ikinci yarıda. Yanılmıyorsam Semih girene kadar kaleyi bulan şutu yok Fenerbahçe'nin. Bu da aslında bir şeylere işaret ama anlayabilene. Semih girdikten sonra kaleye iki şut attı ama gol atmayı başaramadı. Sonuçta da maç Vederson'un attığı serbest vuruş golü ile 1-0 bitti.

Bu maçta Fenerbahçe geri dörtlüsü iyi iş çıkardı. Takım sadece tek pozisyon verdi. Cristian geldiğinden beri en kötü maçını oynadı. Mehmet Topuz faydalı olmaya çalıştı ama pek başaramadı bu sefer. Andre Santos-Uğur Boral değişikliği daha önce yapılmalıydı. Kazım ve Alex kötü değillerdi ama iyi de değillerdi. Güiza atması gereken golü atamayarak yine saç baş yoldurttu. Oyuna sonradan giren Selçuk ve Uğur Boral da ilk onbir oynayan arkadaşlarının önemli bir kısmı gibi etkili olamadılar. Semih ise en azından iki tane kaleyi bulan şut çekti.

Fenerbahçe 6'da 6 yaparak en azından henüz puan kaybetmedi. Oyun olarak belki çok tatmin edici bir futbol oynamadı ama rakibine de pozisyon vermedi. Sene başında çok eleştirilen Fenerbahçe savunması daha iyiye gidiyor gibi. En azından ligde.

Hiç yorum yok: