BİY

11 Şubat 2010 Perşembe

Okay Karacan'ı Haketmek


Galatasaray-Antalyaspor maçını TV'den takip edenler maçı Okay Karacan'ın anlatımıyla izlediler. Maalesef yanında Ömer Üründül vardı ama boşuna dememişler "Her nimetin bir külfeti vardır." diye. Mecbur ona da katlandık.

Okay Karacan spor basınındaki az sayıdaki kaliteli insanlardan. Ancak bu akşamki anlatımı üzerine bazı embesiller tarafından olumsuz tepkiler aldı. Neymiş Galatasaray'ı tutmuş da maçı taraflı anlatmış. Bir kere Okay Karacan siyah beyaza gönül vermiş bir insan. Ama bunun bir önemi yok. Önemli olan Okay Karacan'ın gerçek bir futbolsever olması.

Şimdi bu akşam oynanan maça baktığınız zaman top oynayan takımın Galatasaray olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Antalyaspor'un oynadığına futbol demek bana sorarsanız pek mümkün değil. Ne yalan söyleyeyim üst üste 3 pas yapamadılar ama 2 tane gol attılar Galatasaray'a. Galatasaray ise oyunun belli bölümlerinde iyi oynadı. Özellikle Galatasaray'ın iyi oynadığı bölümlerde estetik hareketlere ve şık paslara şahit olduk. Okay Karacan da futbolu güzelleştiren bu unsurları ön plana çıkardı maçı anlatırken. Öyle ki arada televizyona bakmazken böyle bir pozisyon olduğu zaman gol oldu zannettim. Halbuki ya Arda bir çalım atmış ya da Elano güzel bir pas atmıştı.

Bu akşam Okay Karacan yapılan eleştiriler gösterdi ki bu ülkede "futbol" seyredenler Okay Karacan gibi kaliteli bir insanı, gerçek bir futbolseveri haketmiyor. Allah bu tip insanlara bir daha Okay Karacan'dan maç dinlemeyi nasip etmesin. Başka spiker isimleri vereceğim ama onları da rencide etmek istemiyorum. Ama milleti her yerinden öpenler var. Onlar müstehak bu gibi insanlara.

Not: İşbu bu yazının Okay Karacan'ı müdafaa etmek gibi bir vazifesi yoktur. Ayrıca Okay Karacan da benim müdafaama muhtaç değildir. Sadece durum tespiti yapmak için yazılmıştır.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

tebrik ederim duyarlılıgınızı, bir de car car "spiker de pek üzüldü sonuca" filan diyorlar.

bir donem taraflı spiker secenegii vardı teleondu galiba, trabzonsporu temel sunuyodu filan. bunlara onlardan lazım.

Adsız dedi ki...

bu anlatım tarfsız diyorsanız siz maçı izlememişsiniz..galatasarayın yaptıgı ortada avazı çıktıgı kadar bağıran adam antalyalı kaleciyle karşı karşıyayken sesini kesiyor..

roni dedi ki...

her zamanki harika maç anlatımıyla müthisti. uzun zaman sonra ondan bir maç dinlemek çok güzeldi. ömer üründül evinde oturup maçını izlesin artık yeter. okay karacanı kaybetmeyelim devamını da istiyoruz.

Adsız dedi ki...

Okay Karacan çok iyi ve sevdiğim bir spor adamıdır ancak dünkü maçı bariz şekilde taraflı anlattı, BJK li olmasına rağmen. Taraflılığı geçtim Antalyaspor a Ankaraspor demekte neyin nesiydi ?