BİY

16 Şubat 2010 Salı

Yine Aynı Terane


Şampiyonlar Ligi heyecanı iki aylık aradan sonra 2.tur eleme maçlarıyla devam edecek. (Ertem Şener cümlelerine benzedi idare edin.) Ülkemizde de Star TV vasıtasıyla yıllardır Şampiyonlar Ligi'ni takip ediyoruz. Fakat son yıllarda D-Smart'ın çıkması futbolseverlerin Şampiyonlar Ligi keyfine limon sıkmaya başladı. Yıllardır hiçbir Şampiyonlar Ligi akşamını boş geçmeyen Star TV ilk kez bu sezon Salı akşamlarını boş geçerek tepki çekti. Halbuki Uefa ile yapılan sözleşmede her maç akşamı en az bir maçın şifresiz yayınlanması zorunluluğu vardı. Çarşamba akşamı iki maç olması Salı akşamları maç yayınlanması zorunluluğunu ortadan kaldırmıyordu. Gerçi daha sonra bu yanlışlarından döndüler ama bu hafta yine bir yanlışa imza atacaklar gibi gözüküyor. Çünkü bu Salı akşamı Star TV yine Şampiyonlar Ligi maçı yayınlamayacak. Üstelik Çarşamba akşamı iki maç yok bu sefer.

Uefa bu sene 2.turdaki sekiz maçı ikiye bölerek iki haftaya yaydı. Bunun nedeni kuvvetle muhtemel daha fazla Şampiyonlar Ligi maçının canlı yayınlanmasını sağlamaktı. Fakat görülen o ki Uefa'nın bu politikası Türkiye'de hayata geçemeyecek. En azından şifresiz olarak.

Son olarak şunu söylemek istiyorum; D-Smart'ın üye sayısı artıyor deniliyor ama ben yine de bu pazarlama stratejisinin başarılı olduğuna inanmıyorum. Bilakis daha çok antipatik oluyorlar.

Not: Yapılan sözleşmeyle ilgili haber linktedir. Uefa'nın sitesi yenilendiği için ordaki link ölmüş.

http://www.sportbusiness.com/news/164218/dogan-tv-buys-champions-league-rights-in-turkey

1 yorum:

Haketo Zaman dedi ki...

Orospu çocukluğu yaptıkları usta, başka bir şey değil.