BİY

28 Nisan 2011 Perşembe

El Clasico 3.Ayak: Messi


Real Madrid ile Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki randevusuna maçın sonlarında attığı 2 golle Messi damga vurdu. Barcelona final için büyük avantaj elde etti.

Maç beklediğimiz kadrolarla başladı. Pepe önceki maçlardaki performansından dolayı yine orta sahadaydı. Aslında Mourinho'nun başka bir seçeneği de pek yoktu zaten. Çünkü Khedira yoktu ve Lassana Diarra mutlaka oynayacaktı. Pek şans vermediği Mahamadou Diarra'yı böyle bir maçta oynatması beklenemezdi. Böyle olunca Ramos'u stopere çekip sağ beki Arbeloa'ya emanet etti.

Barcelona'da ise Abidal, Adriano ve Maxwell'in yokluğunda sol tarafta kaptan Puyol vardı. Puyol'un sol bek oynamasından dolayı Barcelona o kanadı hiç kullanamadı belki ama Puyol o bölgede defansif olarak hiç zaafiyet göstermedi. Orta sahada Iniesta'nın yokluğunda ise Keita görev yaptı. Keita'nın performansı Iniesta'yı arattı. Ama Xavi'nin iyi oyunu sistemin işlemesini sağladı.

Maçın kontrolü tamamen Barcelona'nın elindeydi. Ancak oyun anlayışlarını modifiye etmişlerdi. Rakip yarı sahanın ortasında yaptıkları pasları bu maçta orta yuvarlakta yaptılar. Mümkün olduğunca az risk alarak oynadılar. Maçı 0-0 bitirip işi Nou Camp'ta alacakları bir galibiyete bırakmayı düşünüyorlardı. Benim hatırladığım kadarıyla ilk yarıda da sadece 5 kez "hücum" girişiminde bulundular. En güvenli seçenek ortaya çıkmadan topu ileri oynamadılar. Bu kadar az sayıdaki hücumdan da 2 adet gol tehlikesi çıkarabildiler.

Barcelona bu kadar garanti oynayınca ilk yarının son bölümlerine kadar Real Madrid rakip kaleye gidemedi. Hatta maçta doğru dürüst faul bile olmadı. Ancak ilk yarının sonlarında maçta gerginlik arttı. Di Maria, Pedro ve Busquets'in Oscarlık performansları tansiyonu yükseltti. Real Madrid'in iki hücum planı vardı. Bunlardan biri duran toplardı. Ceza sahası çevresine gelinince faul kazanıp gol bulabilirlerdi. Bunun bilincinde olan Di Maria da 2 pozisyonda kendini hemen yere bıraktı. Hakem de bunlara faul çalınca ortam gerildi. Pedro ve Busquets de rakiplerine kırmızı kart göstertmek için çok fazla çamura yattılar. Bu gerginliklerin ardından devre arasında Barcelona'nın yedek kalecisi Pinto kırmızı kart gördü.

2.yarıya Mourinho Adebayor-Mesut değişikliği ile başladı. Aslında bu değişiklik işe yaramıştı. Adebayor'un önde yaptığı pres Barcelona'nın oyununu bozdu. Fakat Pepe bu noktada takımını yakan isim oldu. Alves'e yaptığı hareketten sonra kırmızı kartla oyundan atılınca Real Madrid çöktü. Mourinho'nun muhtemelen itirazlarından sonra tribüne gönderilmesinden sonra Real Madrid maçı bıraktı. Artık 0-0'a razı Barcelona'nın eline iyi bir fırsat geçmişti ve bunu değerlendirmesi gerekiyordu. Oyuna sonradan giren Affelay Marcelo'yu geçip Messi'yi gördü ve Arjantinli skoru 1-0 yaptı. 87'de de yine Messi Xavi'nin bıraktığı topla 3 kişiyi geçip 2.golü attı ve takımını rahatlattı. Böylece 0-0'a razı Barcelona "Kör istedi bir göz, Allah verdi iki göz." hesabı istediğini alarak evine dönmüş oldu.

Bu maçta 2 kritik nokta olduğunu maçtan önce yazmıştım. Biri Barcelona'nın pas temposuydu. Barcelona pas hızını artırmadı. Diğeri ise hakemin Madridli oyuncuların sertliğine göstereceği toleranstı ki Wolfgang Stark Pepe'yi atarak tolerans göstermedi. Bu da Barcelona'nın işine yaradı ve maçı kazandılar.

Bu sonuçla Barcelona final için çok büyük avantaj sağladı. Rövanş ise gelecek hafta salı akşamı. Real Madrid de Ramos ve Pepe bu maçta cezalı. Öte yandan maç "Papatyam" tehlikesiyle karşı karşıya.

Edit: Diarra Monaco'ya gitmiş. O zaman onun yerine Granero diyelim. :)

1 yorum:

aysberg dedi ki...

Mahamaodu Diarra devre arasında Monaco'ya transfer oldu :) Gözünden kaçmış sanırım.