BİY

3 Mayıs 2011 Salı

El Clasico 4.Ayak


20 günlük El Clasico serisi bu akşam Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçıyla sona erecek. Takımlar bu seride ilk kez Nou Camp'a çıkacaklar.

Barcelona deplasmanda 2-0 kazanarak final için çok önemli bir avantaj elde etmiş durumda. Tek farklı mağlubiyetler bile Barcelona'ya finale çıkması için yetiyor. Öte yandan Iniesta'nın oynayabilecek olması Barcelona'nın sistemini daha iyi işletmesi için çok önemli bir gelişme. Abidal maç kadrosunda ancak büyük ihtimalle onun yerinde yine Puyol'un oynaması bekleniyor.

Real Madrid ise hem skor olarak hem de kadro olarak zor durumda diyebiliriz. 2-0'lık dezavantajlarının yanı sıra Ramos ve Pepe cezalı olduklarından bu maçta oynayamayacaklar. İlk maçta oynamayan Khedira'nın durumunu ise bilmiyorum. Marca'daki habere göre Real Madrid 4-2-3-1 düzeniyle sahaya çıkacak. Defans 4'lüsünün önündeki ikili Diarra ve Xabi Alonso olacak. Önlerinde Ronaldo-Mesut-Di Maria ileri uçta Adebayor oynayacak. Her ne kadar mantıklı olan bu gibi gözükse de 5-0'lık maçta da Mourinho buna benzer bir takımla çıkmış ve hezimete uğramıştı. Muhtemel onbirlere buradan bakabilirsiniz.

Barcelona yine kendi oyununu oynayacaktır. Ancak çok fazla risk almadan, ciddi hatalar yapmadan oynamak şüphesiz öncelikleri olacaktır. Her Barcelona maçı gibi %70'e %30'luk topla oynama oranı olacaktır. Eğer Real Madrid ofansif bir kadro sahaya sürerse %30'luk topla oynama oranı ile zor 2 gol atar gibi gözüküyor. Atsa bile bu kadroyla oynamaları durumunda attıklarından fazlasını yiyebilirler. Defansif oynaması da saçma olur. Çünkü 2-0 mağlupsun ve gol atmak zorundasın. Savunma yaparak mı gol atacaksın? Hakikaten Real Madrid'in ve özellikle Mourinho'nun işi bu akşam çok zor.

Kabul etmek gerekir ki Barcelona Real Madrid'den daha iyi takım. Tabi ki futbolda her zaman daha iyi olan takım kazanmıyor. Ancak ilk maçı daha iyi olan kazandı ve şu anda ipler onun elinde. Bu akşam da finale çıkacak takımı Barcelona'nın oyunu belirler. Real Madrid'in final şansı Barcelona'nın ellerinde. Barcelona çok ciddi hatalar yapmazsa finale çıkan takım olacaktır.

Hiç yorum yok: