BİY

29 Eylül 2009 Salı

Salı Günü Niye Maç Yok?


Star TV yıllardır ülkemizde Şampiyonlar Ligi yayını yapıyor. Her Şampiyonlar Ligi haftasında da görevinin gereğini yaptı bugüne kadar.

2008'in başında Doğan TV Holding Şampiyonlar Ligi yayın haklarını 2012'ye kadar aldığında bugün UEFA Avrupa Ligi için yaptıklarını o gün Şampiyonlar Ligi için yapıyorlardı. Sürekli Şampiyonlar Ligi D-Smart'ta diyorlardı başka bir şey demiyorlardı. Daha sonra gerçek anlaşıldı. UEFA ile yapılan anlaşma gereği her maç günü en az 1 maç açık kanaldan şifresiz yayınlanmak zorundaydı. Nitekim öyle de oldu ve biz Salı ve Çarşamba akşamları birer maç izledik. Hatta haklarını teslim edelim bazen CNN Türk'ten bile fazladan maç verdiler.

Bu akşam Star'da Şampiyonlar Ligi maçı verilmiyor. En azından internet sitelerindeki yayın akışında maç yerine "Prison Break" var. Diziden sonra maç özetleri olduğunu koyduklarına göre yanlışlıkla yapılmış olması pek muhtemel değil. Büyük ihtimalle Çarşamba günü iki maç verecek olmalarının arkasına sığınıp bu akşam maç vermiyorlar.
Fakat UEFA'nın sitesinde yazan haberde her maç günü bir maçın açık kanaldan verilmesi gerektiği şeklinde. Öteki türlü olsaydı her hafta en az iki maç verilecek derdi gün belirtilmezdi.

İşin başka bir endişe verici boyutu da Çarşamba akşamı yayınlanacak ikinci maçın Manchester-Wolfsburg maçı olması. Bayern Münih-Juventus gibi en azından iki tane üst düzey takım oynarken grubun diğer maçının verilmesi başka bir tehlikeye işaret ediyor. O da CSKA kendi evinde grubun diğer takımlarıyla oynarken o hafta da aynı şekilde bir günde iki maç verilip diğer günün boş geçilmesi.

Doğan TV Holding'in bu yaptığı meşru bir uygulama mı emin değilim. Çünkü öncelikle ben hukukçu değilim, ayrıca anlaşmanın ne gibi ayrıntıları var onu da bilmiyorum. Fakat şu saat itibariyle bildiğim bu akşam Star Şampiyonlar Ligi maçı vermeyecek.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yaptıkları resmen adilik