BİY

21 Ekim 2010 Perşembe

II. Hagi Dönemi


Galatasaray Frank Rijkaard'ın görevine son verilmesinin ardından eski futbolcularından ve teknik direktörlerinden Hagi ile el sıkıştı. Tabi bu süreç bir hayli sancılı geçti. Önce Hakan Şükür'e sportif direktörlük görevi verilmek istendi ardından Fatih Terim ile görüşüldü ancak görevi kabul etmedi ve aynı günün akşamı Hagi ile anlaşıldı.

Hagi çok iyi bir futbolcuydu ama teknik direktörlüğü futbolculuğunun onda biri kadar bile iyi değil. Bunu kabul etmek lazım. Zaten Galatasaray şu anda öyle bir durumdaki yapılacak tek şey Türkiye'yi bilen Galatasaray'ı bilen birini takımın başına geçirip "Bu seneyi ne kadar az hasarla atlatabiliriz." düşüncesini hayata geçirmekti. Bunun için eldeki ihtimallerden en uygunu Fatih Terim'di ancak "ailevi" nedenler öne sürülerek anlaşma sağlanamadı. Kamuoyundaki genel kanı ise ailevi sebeplerden kastın Adnan Sezgin olduğu. Fatih Terim'den sonra Hagi'ye gidildi. Hagi Fatih Terim kadar kariyerli bir teknik adam olmadığından Galatasaray yönetimini zorlayacak bir şart öne sürmemiştir. Bu yüzden anlaşmak çok zor olmamıştır.

Hagi'nin bugün gelip resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor. Extensor Blog'da Galatasaray'daki futbolcuya dayalı düzeni bitirebilecek ismin Hagi olduğuyla ilgili birkaç yazı vardı. Ben de yazıyla ilgili yorumda Galatasaray'a bu Yeniçeri Ocağı'nı dağıtacak bir II.Mahmut lazım demiştim. Yazar arkadaş cevap olarak Hagi'den iyi II.Mahmut olur demişti. Bakalım Hagi II.Mahmut olabilecek mi?

Hiç yorum yok: