BİY

27 Ekim 2010 Çarşamba

Mesut Özil: Futbolu Basit Oynayan Adam


Yazıya başlamadan evvel şunu belirtmek isterim. Ben Real Madrid maçlarını Mesut Özil oynuyor diye izleyen insanlardan değilim öncelikle. Hatta benim için Real Madrid Ntv Spor'un tanıtımlarındaki gibi "Mesut'lu Real Madrid'den" ziyade "Mourinho'nun takımı Real Madrid'dir." Ama bazı şeyleri de görmezden gelemeyiz.

Bana göre Mesut Özil'in Real Madrid'e transferi Manchester Utd'ın Hernandez transferi ile birlikte Dünya'da yılın transferidir. Ortaya koyduğu performans gerçekten etkileyici. Bence takıma en çok katkı sağlayan oyuncu. Neredeyse her maç çok iyi oynuyor ve bunu yaparken de Ronaldo gibi spektaküler hareketler yaparak, olur olmaz yerlerden şutlar çekerek yapmıyor. Son derece basit oynuyor ve Cruyff'un da dediği gibi aslında Mesut Özil zoru burada başarıyor.

Mesut Özil Alman milli takımını seçtiğinde kaçan balık büyük olur diye bir yazı yazmıştım. O yazıya bir arkadaş yorum yazmış "Nereye giderse gitsin." demişti. O da Real Madrid'e gitti. Muhtmelen birkaç sene içerisinde Şampiyonlar Ligi şampiyonu ilk Türk futbolcu olarak lanse edilecek. Almanya 'nın 2012'deki muhtemel bir şampiyonluğunda pay sahibi olacak. Bu performansının devam etmesi dileğiyle...

Hiç yorum yok: