BİY

20 Ekim 2010 Çarşamba

Real Madrid 2-0 AC Milan


Şampiyonlar Ligi'nde bu haftanın maçı bu kupayı en çok kazanan 2 takım olan Real Madrid ve Milan arasındaki maçtı. Real Madrid maçın favorisi olsa da insanların zihninde "Milan Real'e ters geliyor." düşüncesi de vardı vu bu yüzden sonucu merakla bekleniyordu.

Maçta fazla bir olay yokken 13.dakikada Real Madrid ceza yayı üzerinde bir serbest vuruş kazandı ve C.Ronaldo barajın bozulmasından da faydalanarak skoru 1-0 yaptı. Ardından Mesut Özil'in vuruşunda top Bonera'ya çarpınca kaleci yanıldı ve 2-0 oldu. Real Madrid bir anda 2-0 öne geçmişti. Bu dakikadan sonra Milan yavaş yavaş toparlanmaya başladı. Özellikle Pirlo'nun ileriye attığı uzun topların bir çoğunu Ibrahimovic alıp arkadaşlarına pozisyonlar hazırladı. Ancak Milan bunların hiçbirini değerlendirmeyi başaramazken, Real Madrid de 1-2 defa etkili geldi ama ilk yarıda başka gol olmadı.

Jose Mourinho'nun devre arasında yaptığı konuşma etkili olmuş olacak ki Real Madrid Milan'a ilk yarıdaki kadar izin vermedi hatta 3. golü atıp direncini tamamen kırmaya çalıştı. Real Madrid belki 3. golü atamadı ama Milan'a da sadece 1 pozisyon verdi ve maçı 2-0 kazandı.

Real Madrid bu galibiyetle 9 puana yükseldi ve grup liderliği için önemli bir avantajı ele geçirmiş oldu. Grubun diğer maçında ise Ajax Auxerre'i 2-1 yenerek Avrupa Ligi için avantaj elde etmesinin yanı sıra 2. sıra için de ümitlendi. Yalnız o maçta hakem Benquerença entereasan bir yönetim göstermiş.

Son olarak Mesut Özil'le ilgili olarak bir şeyler söyleyelim. Bana göre Real Madrid'in bu sezon yaptığı en iyi transfer açık ara Mesut transferidir. Gerçekten takıma ofansif katkısı üst düzeyde. Üstelik bunu yaparken inanılmaz hareketler yapmıyor. Son derece basit oynuyor. Zaten olması gereken de bu. Önümüzdeki yıllarda yılın futbolcusu seçilmese bile dereceye girebileceğinü düşünüyorum.

Hiç yorum yok: