BİY

18 Ekim 2010 Pazartesi

Sürpriz Değil


Galatasaray dün akşam Ankaragücü'ne Ali Sami Yen'de mağlup olarak 8.haftada 4. mağlubiyetini aldı ve Rijkaard projesi artık resmen iflas etti. Zaten Karpaty Lviv gibi bir takıma elendikleri zaman bile aslında bu gerçek su yüzüne çıkmıştı.

Galatasaray özellikle Haldun Üstünel'in yöneticilik yaptığı zamanlar (Yanılmıyorsam Futbol Şube Sorumlusu idi.) çok başarılı transferler gerçekleştirmiş oldukça kaliteli futbolcuları mümkün olduğunca düşük maliyetlerle kadroya dahil etmişti. Ancak yapılan başarılı transferlere rağmen bir türlü beklenen başarı gelmeyince, Şampiyonlar Ligi'nin dışında kalınınca yapılan transferler nedeniyle sarsılan mali tablo yüzünden bu sezon kadroda küçülmeye gitmek zorunda kalındı. Hatta Haldun Üstünel istifa etti. Geçen sene Baros'un sakatlığı durumunda alternatifleri onu aratmazken şimdi Baros sakatlandığında takımda gol atacak adam bulunamıyor. Geçen sene sağ kanatta Keita gibi bir adam oynarken bu sene Pino gibi son derece vasat Keita'nın sağ bacağı etmeyecek bir adam oynuyor. Geçen sene gol atamasa da bana göre iyi oynayan Giovanni Dos Santos gibi bir adam varken şimdilerde Serdar Özkan'la falan bir şeyler yapmanın derdine düşülmüş durumda. Serdar Özkan Beşiktaş'a ne verdi ki Galatasaray'da ne yapsın? Elano diye bir adam var Dünya Kupası'nda olumlu işler yapmış belki de takımının en iyilerinden biriydi sakatlanana kadar, Galatasaray bu adamdan faydalanamıyor. Arda'nın sakatlanması, keza Kewell'ın da sürekli sakatlanıp maç kaçırması, Hakan Balta'nın formsuzluğu, kaleci sorunu derken geçen sene elinde daha iyi kadro varken (bana göre ligin en kaliteli kadrosuydu), "Kadro kalitemiz yeterli değildi." diyen Rijkaard'ın bu sene daha kötü kadroyla bir şeyler yapmasını beklemek hayalperestlikten başka bir şey değildir. Bir de buna Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın daha kaliteli kadrolara sahip olması, Trabzonspor ve Bursaspor'un da bir sistem dahilinde oynaması eklenince Galatasaray'ın işi çok daha zorlu hale geliyor. Ayırca Kayserispor'u da yabana atmamak lazım. Kaldı ki Galatasaray şampiyonluk adayı olan takımlardan sadece Bursaspor'la oynadı. Zorlu maçları duruyor.

Sonuç itibariyle Galatasaray'ın Rijkaard'la bir geleceği olmayacağı açıktır. Bundan sonra da kim gelirse gelsin rakiplerin durumu göz önüne alındığında Galatasaray'ın şampiyon olması çok zor gözüküyor. Haftasonu oynanacak derbi Galatasaray için bir çıkış noktasıdır ama takıma o bilinci aşılayacak adam yok. Kaldı ki Fenerbahçe her ne kadar Galatasaray maçlarına daha rahat çıksa da aynı zamanda çok ciddi bir şekilde de hazırlanır.

Hiç yorum yok: